Ook FIFA laat Russische jeugdteams weer toe

Reacties

De FIFA is aangehaakt op het besluit van de UEFA om jeugdteams uit Rusland weer toe te laten tot het internationale voetbal. Eind september werd bekend dat Onder 17-teams uit Rusland, inclusief het nationale jeugdteam, weer mogen spelen in Europese toernooien. Woensdagmiddag gaf de FIFA ook groen licht.

Ook FIFA laat Russische jeugdteams weer toe
© Pro Shots

Sinds 28 februari 2022 mogen Russische clubs en het nationale elftal niet meedoen aan toernooien van de UEFA en FIFA, zoals het WK, EK, Champions League, Europa League en Conference League. De Europese bond kondigde aan dat deze verbanning blijft staan tot de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voorbij is, maar er wordt een uitzondering gemaakt voor jeugdspelers.

De FIFA ging dus mee in dat besluit, maar stelt wel eisen aan de terugkeer. Zo mogen de jeugdteams niet onder de Russische naam en vlag spelen, maar onder de naam Voetbalunie van Rusland. Ook zal het volkslied van Rusland niet afgespeeld mogen worden voor wedstrijden en zullen de Russische jeugdspelers in neutrale kleuren spelen.

Het besluit maakt veel los in de mondiale voetbalwereld, zo volgde er al protest uit Engeland. Een woordvoerder vertelde aan persbureau Reuters dat de Engelse bond niet uit wil komen tegen Russische jeugdteams.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.