Ook Engelsen overstag: Premier League-duels afgelast

Reacties

Ook in de Premier League en het Championship zijn de duels afgelast vanwege het coronavirus. Dat is de uitkomst van het topoverleg dat vrijdagochtend in allerijl plaatshad. Tot vrijdag 3 april wordt er niet gevoetbald. Datzelfde geldt voor de League One en de League Two.

Ook Engelsen overstag: Premier League-duels afgelast
© Pro Shots

Donderdagmiddag werd er wereldwijd nog met afschuw gereageerd op het statement van de Premier League dat de duels toch gewoon en met publiek gespeeld zouden worden. Op dat moment was in Spanje en Italië het programma er immers allang uit en was dat ook in Nederland besloten. De Engelsen volgde daarmee de overheid, die in Engeland aangaf het afgelasten van de duels wel in het achterhoofd te hebben. Toch was eerder besloten dat dus niet te doen.

Donderdagavond volgde evenwel het nieuws dat Arsenal-manager Mikel Arteta positief getest had op het coronavirus. De hele selectie van Arsenal moest daardoor in quarantaine, waardoor het uitduel met Brighton & Hove Albion al wel uit het programma gehaald werd.

Vrijdagochtend volgde het bericht dat Chelsea-aanvaller Callum Hudson-Odoi positief getest had, waardoor eenzelfde pakket aan maatregelen ook daar nodig was. Ook Everton maakte vrijdag bekend dat de gehele selectie en staf in zelfisolatie zit aangezien een speler symptomen had vertoond die wijzen op een besmetting. Ook bij AFC Bournemouth is het virus inmiddels aangetroffen: keeper Artur Boruc is geveld.

Op donderdag werd tevens bekend dat er bij Leicester City drie spelers in zelfisolatie zitten en dat Benjamin Mendy van Manchester City dat ook had gedaan. Wolverhampton Wanderers-manager Nuno Espirito Santo sprak ondertussen zijn woede uit dat hij donderdagavond moest uitkomen bij Olympiakos Piraeus. De Griekse Europa League-opponent had ook al te maken gehad met het coronavirus, aangezien donderdagavond al lang bekend was dat eigenaar Evangelos Marinakis positief getest had.

De rits gebeurtenissen zorgt ervoor dat het Engelse topvoetbal nu dus alsnog afgelast is. Na de komende twee speelronden in de Premier League zal er - zoals het er nu naar uitziet - vanaf zaterdag 4 april wel weer gespeeld worden.

Lees in ons liveblog de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en de impact die de uitbraak daarvan op het wereldwijde voetbal heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.