Ook Engelse pers kroont Salah tot Speler van het Jaar

Reacties

Ook de Engelse voetbaljournalisten hebben Mohamed Salah uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De Egyptische aanvaller van Liverpool slaat daarmee een dubbelslag.

Ook Engelse pers kroont Salah tot Speler van het Jaar

Onlangs won Salah immers ook al de verkiezing van de spelersvakbond PFA. De 25-jarige linkspoot wordt daarmee beloond voor zijn sensationele prestaties in zijn eerste seizoen op Anfield. De aankoop van afgelopen zomer, voor 42 miljoen euro overgekomen van AS Roma, scoorde in alle competities al 43 keer. Mede daardoor staat Liverpool met één been in de Champions League-finale.

In Engeland gingen er ook stemmen op dat Kevin De Bruyne de prijs van de Football Writers Association moest winnen. De Belgische spelmaker van kampioen Manchester City was in de Premier League alleen al goed voor acht goals en vijftien assists, maar moet het dus opnieuw afleggen tegen Salah, met 31 treffers de topscorer van de hoogste Engelse afdeling.

Salah is de opvolger van Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté en is de eerste Afrikaanse winnaar in de geschiedenis van de verkiezing, die al sinds 1947/48 wordt gehouden. In het Premier League-tijdperk (sinds 1992/93) werden slechts twee andere Liverpool-spelers door de Engelse pers uitgeroepen tot Speler van het Jaar: Steven Gerrard (2008/09) en Luis Suárez (2013/14).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.