Ook de PVV bemoeit zich met megatransfer van Bale

Gareth Bale beheerst al weken het voetbalnieuws. Zijn recordtransfer naar Real Madrid nadert met rasse schreden, tot afschuw van Geert Wilders.

Ook de PVV bemoeit zich met megatransfer van Bale

De leider van de PVV heeft samen met Kamerlid Tony van Dijck schriftelijke vragen gesteld aan het adres van minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën). De reden is dat clubs als Real Madrid veelal gebruik maken van leningen om megatransfers te financieren. Die leningen zijn afkomstig van banken, die pas zijn gered door steun van de Europese Unie.

Zo maakt het noodlijdende Bankia gretig gebruik van het steunfonds uit de EU. 'Spaanse clubs als Real Madrid kopen voor miljoenen euro's spelers, en lenen dat geld van banken als Bankia. Zij hebben zeer slechte leningen op de balans staan', aldus Van Dijck tegenover Voetbal International.

'Vorig jaar heeft de Spaanse overheid veertig miljard geleend uit het noodfonds om de banken overeind te houden. In plaats van dat ze lering trekken uit het verleden, gaat er zo'n megatransfer plaatsvinden. En dat allemaal onder de supervisie van onze eigen minister.'

In de schriftelijke verklaring aan Dijsselbloem gaven Wilders en Van Dijck aan benieuwd te zijn naar het voetbaltalent van de minister. 'Wat zou uw marktwaarde zijn en met hoeveel zou de Nederlandse staatsschuld kunnen dalen als we u zouden verkopen aan bijvoorbeeld FC Knudde?'

Van Dijck stelde later echter een aardige indicatie te hebben van zijn voetbalkunsten. 'Als Dijsselbloem even goed kan voetballen als dat hij functioneert als minister, dan gaat hij niet erg veel opleveren.' (Robert Smid)

Bekijk hier al onze video's