Ook Club Brugge kan Haaland niet beteugelen: record Van Nistelrooy sneuvelt

Erling Braut Haaland heeft weer een wedstrijd gevoetbald en dus heeft de spits weer gescoord. Dinsdagavond was Club Brugge het slachtoffer van zijn scoringsdrift.

Borussia Dortmund
3 - 0
Club Brugge
Club Brugge

De Nederlandse inbreng bij Club Brugge bestond uit Ruud Vormer en Noa Lang, zij zagen dat hun defensie het iets meer dan een kwartier volhield tegen de klasse van Haaland. De Noorse doelpuntenmachine kwam vrij na Belgisch balverlies op het middenveld en kreeg ruimte die je Haaland niet moet geven. Met een schot in de korte hoek maakte hij alweer zijn zestiende goal van dit seizoen.

Club Brugge beet van zich af. Onder andere via Vormer, die rakelings naast schoot. Het was echter de individuele klasse van Dortmund dat de doorslag gaf. Zo schoot Jadon Sancho vlak voor rust prachtig raak uit een vrije trap en na een uur scoorde Haaland weer. Het was Vormer die Haaland op schlemielige wijze in stelling bracht. Hij tikte de bal in een poging uit te verdedigen voor de voeten van de Dortmund-spits, die uiteraard niet miste.

Door zijn goals in eigen huis heeft Haaland een record van Ruud van Nistelrooy verbroken. In zijn tijd had de Nederlandse spits negentien duels nodig om tot vijftien Champions League-goals te komen, Haaland deed er slechts twaalf duels over om die kaap te ronden.

Lazio
Lazio
3 - 1
Zenit Sint-Petersburg

Het werd een doelpuntrijke ontmoeting in Rome, binnen 25 minuten werd er driemaal gescoord. De teruggekeerde Ciro Immobile liet zien dat hij zijn uitstekende vorm niet had achtergelaten tijdens zijn quarantaine, al na drie minuten schoot hij van afstand raak. Na de 2-0 van Marco Parolo (droge schuiver van afstand) leek Zenit Sint-Petersburg rijp voor de slacht, maar Artem Dzyuba maakte het kort daarna spannend met de aansluitingstreffer.

In de tweede helft nam Lazio het initiatief weer terug, opnieuw was Immobile belangrijk voor de formatie uit Rome. Hij kreeg een strafschop mee en benutte de penalty zelf in de 55ste minuut. Gezien het wedstrijdverloop werd er door de fans hoogstwaarschijnlijk gerekend op meer goals, maar het bleef bij 3-1 in de hoofdstad van Italië.

Lazio en Dortmund zetten zodoende een grote stap richting de knock-outfase van de Champions League. Het verschil met Club Brugge en Zenit is inmiddels gemaakt.