Ook Ajax getroffen door corona-explosie

Reacties

Ajax is getroffen door een corona-explosie. Liefst elf spelers uit de hoofdmacht en Jong Ajax zijn maandagochtend positief getest op het coronavirus.

Ook Ajax getroffen door corona-explosie
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
1 - 2
Ajax
Ajax

Ajax reisde vanmiddag af naar Denemarken, voor het Champions League-duel met FC Midtjylland. Op de clubwebsite maakt de Amsterdamse club de zeventienkoppige selectie bekend. In die spelersgroep ontbreken vaste waarden als Andre Onana, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. Ook reservedoelman Maarten Stekelenburg staat niet op die lijst, waardoor Kjell Scherpen de enige doelman is.

Ajax hoopt na de resultaten van een in allerijl uitgevoerde tweede testronde alsnog spelers naar Denemarken te laten vliegen. Dat kan alleen als ze dan negatief getest hebben. Vervolgens is er toestemming van de Europese voetbalbond nodig. De club doet geen uitlatingen over coronaperikelen vanwege de privacywetgeving.

Ajax zal volgens UEFA-richtlijnen in actie moeten komen als er dertien of meer spelers van de A-lijst beschikbaar zijn en er één keeper aanwezig is.

De volledige selectie:

Kjell Scherpen
Perr Schuurs
Noussair Mazraoui
Daley Blind
Lisandro Martínez
Nicolás Tagliafico
Sean Klaiber
Jurriën Timber
Edson Álvarez
Jurgen Ekkelenkamp
David Neres
Antony
Quincy Promes
Lassina Traoré
Klaas Jan Huntelaar
Brian Brobbey
Victor Jensen

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.