Ooijer laat Dumfries zien hoe het moet, Robben viert 'debuutverjaardag'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ooijer laat Dumfries zien hoe het moet, Robben viert 'debuutverjaardag'
© Pro Shots

• Denzel Dumfries kan nog wat leren van assistent-trainer André Ooijer, blijkt uit deze video. De oud-international legt de bal in één keer dood, iets waar de rechtsback van PSV en Oranje beduidend meer moeite mee heeft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb altijd mooie goals gemaakt, maar ik moest ook weten hoe ik de makkelijkere goals kon maken door op het op het juiste moment op de juiste plek te staan, de spitsengoals. Ruud leerde me hoe ik positie moest kiezen en als Manchester United-fan weet ik dat hij daarin een meester is.'
• Noni Madueke 
leerde op zijn beurt veel van Ruud van Nistelrooy in de jeugd van PSV. 'Ruud heeft me vorig jaar veel geholpen, tilde mijn spel naar een hoger niveau en ik probeer nog elke dag beter te worden.' (The Sun)

Het is een belangrijke datum in de geschiedenis van FC Groningen: 3 december 2000. Sterker nog: het is een belangrijke dag in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Dat was namelijk de dag dat ene Arjen Robben op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal van de noorderlingen, tijdens een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Precies twintig jaar geleden, dus. En zoals zijn toenmalige en huidige club hieronder al aangeeft: de rest is geschiedenis...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het zou een wonder zijn als Robert Lewandowski die prijs niet wint.'
De FIFA reikt binnenkort weer de The Best-prijzen uit, onder die awards zit ook de prijs voor Beste Voetballer van het Jaar. Bij gebrek aan een Gouden Bal-verkiezing zal daar dit jaar extra aandacht voor zijn omdat dit nu de belangrijkse individuele prijs zal zijn. Lothar Matthäus heeft in ieder geval een duidelijk voorkeur. 'Het kan alleen maar Lewandowski worden. Dat is duidelijker dan het in de laatste jaren is geweest. Hij heeft alle prijzen gewonnen, maakte veel beslissende doelpunten en heeft alles waarom je een speler zo'n prijs moet geven. Hij is nog nooit zo goed geweest, niemand komt in zijn buurt.'

'Zlatan en Marco van Basten zijn twee grote kampioenen, het is moeilijk om ze te rangschikken.'
AC Milan-clubicoon Paolo Maldini vindt het lastig om Zlatan Ibrahimovic te vergelijken met een andere topspits die het shirt van de Rossoneri droeg. 'In die tijd waren Franco Baresi en Marco de twee spelers die net iets specialer waren dan de rest. Marco moest helaas op zijn hoogtepunt stoppen. Maar met wat Ibra nu laat zien plaatst hij zichzelf wel op een vergelijkbaar niveau.'

• Een gedragen Nederlands elftal-shirtje van Matthijs de Ligt bemachtigen én de jeugdopleiding van FC Volendam steunen? Dat kan, dankzij deze kerstactie van De Wijdbroeken. De verdediger van Juventus legt zelf even uit waarom.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Uiteraard doen we vandaag ook weer de nodige (virtuele) VI-verjaardagstaarten en -kaarten de deur uit! Het is vandaag namelijk feest bij David Villa (39), Michiel Kramer (32), Christian Karembeu (50), Henk Timmer (49), Christian Benteke (30), Damiën Hertog (46), Michael Essien (38), Noah Fadiga (21) en Cristian Ceballos (28). Namens de voltallige redactie: van harte gefecliteerd allemaal!

• Tot slot nog even aandacht voor Wiel Coerver, die vandaag zijn 96ste verjaardag gevierd zou hebben. Eerder dit jaar schreef VI onderstaan verhaal over de iconische ex-trainer met de gouden techniek, die op 22 april 2011 overleed. Een absolute leestip, zeker vandaag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.