'Onzin dat samenwerking tussen City en NAC niets meer voorstelt'

Reacties

Dat er tijdens afgelopen transferperiode geen spelers van Manchester City aan de selectie van NAC Breda werden toegevoegd, zorgde voor gefronste wenkbrauwen. Toch is er volgens Joost Gielen, voorzitter van de raad van commissarissen, geen sprake van een samenwerking die onder druk staat.

'Onzin dat samenwerking tussen City en NAC niets meer voorstelt'

'We hebben een doorlopend contract, de intentie is dat voort te zetten', aldus Gielen, die deze week bezoek krijgt van een delegatie van Manchester City. 'Ik voel nog steeds een warme band, de relatie is goed. Wij wisten al dat er in de winterstop geen nieuwe spelers van City zouden komen. Dat wist Hans Smulders al.'

'Voor de buitenwacht komt dat vreemd over', vervolgt Gielen. 'Te meer omdat we de vorige jaren ook halverwege spelers konden huren. Ik vind het te kort door de bocht om dan maar te stellen dat de samenwerking niets meer voorstelt. Dat is gewoon onzin.'

Sinds april 2016 werkt NAC Breda samen met de City Football Group, waarvan naast Manchester City ook Melbourne City FC, New York City FC en Yokohama F. Marinos deel van uitmaken. Op dit moment worden er drie spelers gehuurd van Manchester City: Paolo Fernandes, Luka Ilic en Erik Palmer-Brown.

Ilic, Fernandes en Palmer-Brown spelen momenteel alle drie niet. Ilic is nog altijd herstellende van een blessure die hem sinds november aan de kant houdt, terwijl Fernandes op de weg terug leek maar toch weer een terugslag heeft gehad. Palmer-Brown is wel fit maar de centrale verdediger voldoet in de ogen van de technische staf niet. Menno Koch, Karol Mets en Daan Klomp staan in de pikorde voor hem, net als de aangetrokken Fransman Dorian Dervite die dinsdagavond negentig minuten speelde met Jong NAC tegen Jong Excelsior.

Samenvatting: NAC Breda-AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.