Onzekerheid troef: FC Twente een van de zorgelijke voorbeelden

Reacties

FC Twente is een van de clubs die mogelijk in flinke problemen komt door de coronacrisis. Zorgen die zeker niet alleen voor de Tukkers gelden.

Onzekerheid troef: FC Twente een van de zorgelijke voorbeelden
© Pro Shots

De coronacrisis raakt de voetballerij hard, zo wordt op VI PRO in een uitgebreid verhaal uiteengezet. Aangezien de bal voorlopig niet meer zal rollen, komen profclubs in acute geldnood.

Ook in Enschede is de impact flink. FC Twente heeft het stadion in eigen beheer en daar zitten twee belangrijke aspecten aan. De beheerskosten gaan door en de inkomstenstroom is sinds twee weken stilgelegd. Elke wedstrijd die niet in De Grolsch Veste gespeeld kan worden, scheelt de Enschedese club een substantieel bedrag.

Paul van der Kraan, algemeen directeur van Twente, schetst de situatie. 'Door hogere inkomsten uit ticketing, horeca en sponsoring liepen we tot 1 maart voor op onze begroting. We hebben dus een liquiditeitsbuffer, maar het is duidelijk dat ons dat niet tot in het oneindige zal helpen.'

'Het grootste probleem vind ik op dit moment de onzekerheid', vervolgt Van der Kraan. 'Ik acht de geleerden hoog, maar hun meningen lopen nogal eens uiteen. Er sijpelen zelfs geluiden door dat er pas in oktober weer gevoetbald kan worden. Als dat het geval is, dan krijgen we zoals de meeste clubs problemen met de continuïteit. In de loop van deze week hopen we alle cijfers op een rijtje te hebben en kunnen we een eerste inschatting van de gevolgen van het coronavirus maken.'

Lees in het hele verhaal meer over de impact van de coronacrisis. 'De situatie is zorgelijk, heel zeker.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.