Onzekerheid over Messi overschaduwt Barcelona-succes

Reacties

Barcelona heeft een einde gemaakt aan de teleurstellende reeks in La Liga. De blessure van Lionel Messi gaf de zege op Sevilla een zwarte rand.

Onzekerheid over Messi overschaduwt Barcelona-succes
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Sevilla
Sevilla

Na vier duels zonder zege boekte Barcelona weer een overwinning in de Primera División. Het succes tegen Sevilla bracht de ploeg van trainer Ernesto Valverde aan kop, mede door de resultaten van de concurrenten. Maar er was weinig oog voor deze plezierige kant van avond.

Het ging vooral over Messi en in het bijzonder over de gevolgen van zijn uiterst ongelukkige valpartij na een duel met Franco Vázquez. Al na achttien minuten verliet hij het veld met een blessure aan zijn rechterarm. Na een lange behandeling aan de zijlijn en het aangebrachte verband bleek doorspelen niet mogelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Messi op weg naar de catacomben groeide ook de vrees voor een absentie van dé man. In het eerste kwartier had Messi namelijk andermaal laten zien waartoe hij allemaal in staat is en welke cruciale rol hij speelt in het spel van Barcelona als hij er ook zin in heeft.

In de tweede minuut had de Argentijn met een ogenschijnlijk simpele steekbal de Sevilla-defensie ontregeld en daarmee Philippe Coutinho in de gelegenheid gebracht met een schitterend schot de score te openen. In de twaalfde minuut was het aan Messi zelf om de marge te vergroten. Na een strakke pass van Luis Suárez rondde hij het fraai af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 2-0 voorsprong was voor Barcelona genoeg om Sevilla in Camp Nou van zich af te houden. Ook doelman Marc-André ter Stegen bewees daarbij zijn waarde met reddingen op pogingen van André Silva en Vázquez. Na ruim een uur deelde Suárez de genadeklap uit. De Uruguayaan benutte een strafschop die was toegekend nadat hij zelf onderuit was gehaald door doelman Tomás Václik.

De fortuinlijke treffer van Pablo Sarabia, wiens schot door Barcelona-verdediger Clement Lenglet van richting werd veranderd, bood Sevilla in de 79ste minuut nog enige hoop. Ivan Rakitic had namens Barcelona met een volley een antwoord paraat. Het sluitstuk was van Luis Muriel: 4-2.

De Catalanen schoven met de eerste driepunter sinds half september op naar de eerste plaats in La Liga. Met het vervolg in de Champions League tegen Internazionale en de Clásico tegen Real Madrid over een week op het programma zal de blessure van Messi het nieuws beheersen, meer dan het succes tegen Sevilla.

Update: Rond 23.20 uur werd duidelijk dat Messi een breuk in zijn arm heeft opgelopen en daardoor zeker drie weken buitenspel zal staan. Dit betekent dat hij onder meer de Clásico en beide duels met Internazionale in de Champions League moet missen.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.