Onzekerheid of niet: grens van 100.000 Eredivisie-seizoenkaarten in zicht

Reacties

Het is nog maar de vraag wanneer de duels in de Eredivisie weer met publiek mogen worden afgewerkt, maar dat lijkt de fans niet uit te maken. Er is een enorme run op seizoenkaarten, bleek uit een rondgang langs alle clubs.

Onzekerheid of niet: grens van 100.000 Eredivisie-seizoenkaarten in zicht
© Pro Shots

Bijna iedere club biedt wel een alternatief voor als er ook komend seizoen vanwege het coronavirus wedstrijden niet bezocht kunnen worden, maar ook de alles-of-niets-variant van Heracles Almelo vindt gretig aftrek. 'Het gaat geweldig', aldus Joris Dieterman van de communicatie-afdeling. 'Vorig seizoen verkochten we in totaal 7.500 seizoenkaarten. Nu staat de teller al op vierduizend. En dan moet je weten dat wij met full-support kaarten werken.'

'Vorig seizoen verkochten we in de eerste week ongeveer tweeduizend kaarten', weet Koen te Riele, persvoorlichter van PEC Zwolle. 'Nu zijn we in een week door de vijfduizend heengegaan. Dat geeft de complete organisatie een enorme boost.' PEC staat niet alleen. Soortgelijke jubelverhalen horen we vanuit Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Bij Vitesse besloten op de eerste dag al 775 supporters hun seizoenkaart te verlengen en bij FC Twente zijn inmiddels ruim dertienduizend jaarkaarten verkocht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.