Onzekere tijden in Den Haag: ADO zegt negen spelers de wacht aan

Reacties

Liefst negen spelers bij ADO Den Haag hebben te horen gekregen dat hun aflopende contract formeel is opgezegd. Onder hen Elson Hooi, Dion Malone, Tomás Necid en Jordan Spence.

Onzekere tijden in Den Haag: ADO zegt negen spelers de wacht aan
© Pro Shots

Het opzeggen van de arbeidsovereenkomsten moet volgens de cao voor 1 april gebeuren. En dus heeft ADO behalve bovengenoemd kwartet, van wie Spence pas in de winterstop in Den Haag neerstreek, ook Hugo Botermans, Mats van Kins en Keyennu Lont en huurlingen Hennos Asmelash (TOP Oss) en Thijmen Goppel (MVV Maastricht) ingelicht dat hun contract formeel is opgezegd. De club meldt erbij dat het met de spelers mogelijk nog in gesprek gaat over een langere samenwerking.

De situatie waarin ADO zich bevindt, is uitermate onzeker. Voor het stilvallen van de Eredivisie stond de ploeg van Alan Pardew op de zeventiende plaats, die voor het eerst rechtstreekse degradatie betekent. Daarnaast is er een overname op handen in China, waar Vantone Investments Holding Limited op het punt staat de Chinese club Tianjin Tianhai over te nemen. Vantone is grootaandeelhouder van United Vansen, dat op zijn beurt weer ruim 99% van de aandelen van ADO Den Haag bezit.

Bovendien is nog niet duidelijk welke financiële gevolgen de coronacrisis heeft en wat er gebeurt met het restant van het seizoen. Mocht de Eredivisie niet worden hervat, is een van de scenario's dat ADO niet degradeert. 'Maar dat is wel onze laatste zorg', zei algemeen directeur Mohammed Hamdi vrijdag in een brief aan de fans. 'We hopen dat het goed gaat met onze supporters, dat ze allemaal gezond zijn en blijven, zodat ze straks weer naar de club kunnen komen kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.