Onverzadigbare 'Loco' Abreu strijkt neer bij 29ste werkgever

Reacties

Sebastián Abreu is een man van de lange adem. De Uruguayaanse aanvaller is inmiddels 42 jaar, maar dat weerhoudt hem er niet van zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven. Abreu is aan de slag gegaan bij Boston River SAD in zijn vaderland.

Onverzadigbare 'Loco' Abreu strijkt neer bij 29ste werkgever

Abreu is zodoende terechtgekomen bij de 29ste werkgever in zijn lange loopbaan. Midden jaren negentig maakte de aanvaller zijn debuut bij Defensor in eigen land. Via San Lorenzo in Argentinië kwam hij in beeld bij Deportivo la Coruña, dat hem naar Europa haalde.

Gedurende zijn verblijf in Spanje werd Abreu herhaaldelijk uitgeleend en deed hij ervaring op in onder meer Brazilië en Mexico. In de jaren die volgden maakte Abreu het nog bonter: hij verliet Deportivo officieel in 2004 en maakte een rondreis langs verschillende clubs in Zuid-Amerika.

De laatste jaren dook Abreu op verschillende plaatsen op en doorgaans bleef hij nergens langer dan één seizoen hangen. De aanvaller speelde in Paraguay, El Salvador, Brazilië, Uruguay en Chili voor veel verschillende clubs. Zijn laatste verblijf was bij Rio Branco in de vierde divisie in Brazilië. Nu plakt hij er dus weer een avontuur in zijn thuisland aan vast.

In totaal is Abreu al voor 28 clubs in 11 landen actief geweest: Boston River is nummer 29. In 2018 kreeg hij een vermelding in het Guinness Book of World Records, omdat hij de meest getransfereerde speler ter wereld was. Hij ontnam de Duitser Lutz Pfannenstiel (25 clubs) al eerder het record van meeste werkgevers in een profloopbaan, toen hij bij Audax Italiano tekende in Chili.

Bij elkaar opgeteld kwam de spits, die met Uruguay ook nog eens deelnam aan drie toernooien om de Copa América en twee wereldkampioenschappen, tot 705 wedstrijden en 348 doelpunten.

Het heeft er niet de schijn van dat Abreu, bijgenaamd El Loco ('De Gek') het spelletje al zat is of een nieuwe loopbaan als trainer ambieert. In april ging hij weliswaar als speler/coach aan de slag bij Santa Tecla in El Salvador - de club waar hij al eerder actief was - maar dat avontuur laat hij nu weer voor wat het was.

Abreus nieuwe club is actief in de hoogste afdeling in Uruguay en staat momenteel op de negende plaats. De veteraan gaat de strijd om speeltijd aan met Facundo Rodríguez (23), Maxi Pérez (24) en Mauro Vila (33), die een stuk jonger zijn dan hij. Van die drie kan Pérez de beste statistieken overleggen: hij maakte dit seizoen acht doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.