'Onverzadigbaar Chelsea probeerde ook Amrabat nog te halen'

Reacties

Behalve Barcelona probeerde ook Chelsea Sofyan Amrabat los te weken bij Fiorentina. De Marokkaan moest op huurbasis naar Stamford Bridge komen, vond clubeigenaar Todd Boehly.

'Onverzadigbaar Chelsea probeerde ook Amrabat nog te halen'
© Pro Shots

Terwijl Boehly druk bezig was om de laatste details rond te krijgen van de megatransfer van Enzo Fernández, was hij tegelijk met Florence aan het bellen om Amrabat binnen te hengelen, zo bericht The New York Times. Boehly kreeg nul op het rekest: Fiorentina had geen interesse om Amrabat te laten gaan voor iets anders dan een forse transfersom. Van verhuur kon geen sprake zijn.

Toen de Italianen Boehly duidelijk maakten dat het geen optie was om Amrabat zo laat in de transferperiode nog te laten gaan, verbrak de Amerikaan de verbinding. Er zal troost genoeg zijn: naast Fernández verwelkomde Chelsea afgelopen winter onder meer Mykhailo Mudryk en Noni Madueke in een spectaculaire transfermaand waarin de club meer dan driehonderd miljoen euro uitgaf.

Amrabat was teleurgesteld toen duidelijk werd dat hij het seizoen zou afmaken in het Artemio Franchi, maar de plooien werden snel gladgestreken. Amrabat viel woensdag in bij zijn huidige werkgever, hetgeen hem overigens wel een gebroken neus opleverde. Dat zal hem er niet van weerhouden om te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.