Onverwachte wending: Solskjaer lijkt toch bij United te mogen blijven

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer mag voorlopig nog aanblijven als manager bij Manchester United. Dat zijn de eerste berichten in Engelse media. De positie van de Noorse oud-spits stond flink ter discussie na de pijnlijke 0-5 nederlaag tegen Liverpool van afgelopen zondag.

Onverwachte wending: Solskjaer lijkt toch bij United te mogen blijven
© Pro Shots

Het speculeren over zijn opvolgers was zelfs al begonnen, waarbij Antonio Conte het meest nadrukkelijk werd genoemd. Maar vooralsnog lijkt het erop dat de voormalig trainer van Internazionale en Juventus niet aan de slag gaat op Old Trafford. Zowel The Athletic als Sky Sports meldt dinsdagochtend dat het de verwachting is dat Solskjaer mag aanblijven.

Volgens het doorgaans betrouwbare tv-station wijst niets erop dat Solskjaers baan in gevaar is, met de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur, Atalanta Bergamo en Manchester City voor de boeg. Na het even teleurstellende als pijnlijke resultaat tegen de grote rivaal ligt de focus op het oplossen van de problemen en het verbeteren van de resultaten. Een ontslag is niet aan de orde.

Twijfels
Ook het goed ingevoerde The Athletic meldt dinsdagochtend dat Solskjaer waarschijnlijk de kans krijgt de boel vlot te trekken. De verwachting is dat de oud-spits zaterdag tegen Spurs in ieder geval nog op de bank zit. Wel zouden de twijfels over zijn capaciteiten als manager de laatste weken zijn toegenomen, nadat United ook hard onderuit ging tegen Leicester City (2-4).

Na die wedstrijd zou Solskjaer in de kleedkamer hebben gevraagd wat volgens de spelers de oorzaak was van de problemen, en dan vooral de lekke defensie. Een deel van de selectie zou van mening zijn dat híj het probleem is. In hun ogen is hij niet de manager die United naar successen kan leiden. Hij mist de ervaring en het intellect van collega's als Pep Guardiola, Thomas Tuchel en Jürgen Klopp.

Ook The Sun meldt dat Solskjaer mag aanblijven. De Glazer-familie behoudt het vertrouwen in de Noor, die nog tot medio 2024 vastligt. Door zijn succesvolle verleden als speler heeft hij extra krediet bij de eigenaren, die niet zomaar willen afstappen van hun plannen. Solskjaer leidt volgens de tabloid deze dinsdag de training en gaat met zijn selectie in gesprek om de kou uit de lucht te halen. 

Progamma Manchester United


Za 30 okt. 2021

Di 2 nov. 2021

Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.