Onverwacht pak slaag Club Brugge geeft Van den Brom en Genk hoop

Reacties

RC Genk heeft met de ruime overwinning op koploper Club Brugge de hoop op nog een hoofdprijs nieuw leven ingeblazen.

Onverwacht pak slaag Club Brugge geeft Van den Brom en Genk hoop
© Pro Shots
Genk
Genk
3 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge ging de play-offs in met het idee dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de titel veilig was gesteld. Na de halve misstap tegen Anderlecht was al wat afgesnoept van de voorsprong door Genk, dat was begonnen met een nipte zege op Antwerp FC. Het tweede duel leverde Blauw Zwart een zware teleurstelling op.

De directe confrontatie tussen de nummers één en twee was vrijdag geen spektakelstuk. In de eerste helft werd een Brugse treffer van Bas Dost afgekeurd, omdat aangever Ruud Vormer buitenspel stond.

Ruim een half uur voor tijd moest Brugge aan de bak. Paul Onuachu zette Genk met zijn 31ste treffer van het seizoen op voorsprong. De goalgetter kreeg de bal met enig fortuin mee om vervolgens overtuigend raak te schieten.

Brugge, dat aantrad met de Nederlanders Dost, Vormer, Stefano Denswil, Noa Lang en invaller Tahith Chong, moest een kwartier voor het einde het hoofd definitief buigen. Junya Ito tekende voor de 2-0, waarna Kristian Thorstvedt de zege nog meer glans gaf.

Door de zege heeft Genk de achterstand op Club Brugge teruggebracht tot vijf punten. De ploeg van John van de Brom houdt daarmee de hoop om na de Belgische beker ook de Belgische titel te veroveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.