'Onverslaanbare' Pogba ontpopt zich tot assistkoning van de Premier League

Reacties

Manchester United-manager José Mourinho was na afloop van het gewonnen duel met Stoke City (3-0) vol lof over Paul Pogba. De Franse middenvelder had met twee assists een groot aandeel in de zege op The Potters.

'Onverslaanbare' Pogba ontpopt zich tot assistkoning van de Premier League

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de 24-jarige Fransman als aangever belangrijk was voor The Red Devils. Hij staat namelijk aan kop van het assistklassement van de Premier League. Liefst negen keer zorgde Pogba voor het voorwerk bij een doelpunt. Daarmee staat de middenvelder gelijk met Manchester City-spelers Kevin De Bruyne en Leroy Sané. David Silva volgt met acht assists. De prestatie van de Fransman is opmerkelijk aangezien hij door blessureleed pas dertien Premier League-duels in actie kwam. De Bruyne had bijvoorbeeld 23 wedstrijden nodig om tot hetzelfde aantal assists te komen.

'Hij was heel erg goed', stak Mourinho de loftrompet na afloop van de wedstrijd tegen Stoke City. 'Hij profiteert van onze speelstijl. Als team hebben we de bal meer en daardoor hij ook. We bouwen rustiger op, zijn geduldiger en minder nerveus. We controleren de wedstrijd steeds meer. Paul voelt zich heel comfortabel in onze manier van spelen.'

Ook is Manchester United dit seizoen nog ongeslagen met Pogba in de basis. Met de beresterke middenvelder aan de aftrap won United negen keer en speelde het vier keer gelijk. De reeks van Pogba gaat al veel langer terug. The Red Devils hebben al 35 duels niet verloren met Pogba in het elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.