Onvermoeibare Ødegaard maakt onuitwisbare indruk in La Liga

Reacties

Martin Ødegaard beleeft wervelende wittebroodsweken in het shirt van Real Sociedad. De huurling van Real Madrid plukt de vruchten van een volledige voorbereiding.

Onvermoeibare Ødegaard maakt onuitwisbare indruk in La Liga

Ødegaard streek als zestienjarig wonderkind neer in de Madrileense hoofdstad. Beelden van zijn Messiaanse dribbels gingen de wereld over en de verwachtingen waren hooggespannen, maar zijn tweede en laatste duel voor de hoofdmacht dateert van 30 november 2016.

Toch is zijn perspectief bij Real Madrid nog niet verdwenen. De Noorse creatieveling maakte stappen in anderhalf jaar bij SC Heerenveen en een seizoen bij Vitesse. Hoewel Ødegaard ook kans op speeltijd had in Madrid, koos hij voor een verhuur aan Real Sociedad.

Tijdens zijn debuut in 2015 voor De Koninklijke.
Tijdens zijn debuut in 2015 voor De Koninklijke.

Dat is het beste voor zijn ontwikkeling, legde zaakwaarnemer Bjørn Tore Kvarme uit tegenover het Noorse VG. 'We hebben deze keuze vroeg gemaakt. Samen met Real Madrid dachten we dat hij daar best kon blijven en speeltijd kon krijgen, maar de kans was klein dat hij genoeg zou spelen. Dus het was beter een club te vinden waar hij veel speelt en daar snel heen te gaan, in plaats van bij Real mee te blijven draaien, niet wetende wat de toekomst brengt.'

In Heerenveen sloot Ødegaard in de winterstop aan, in Arnhem aan het einde van de zomerse transferperiode. Dat is anders gelopen in San Sebastián. 'Het was vooral erg belangrijk dat ik hier al voor de eerste wedstrijd ben gekomen. Het was lastig om twee keer laat of midden in het seizoen binnen te komen.'

Loopwonder
De aanvallende middenvelder legde in de zomer de basis voor zijn sterke seizoenstart. Na een anoniem begin in het uitduel met Real Mallorca van afgelopen zondag trok Ødegaard het spel naar zich toe bij de Basken. Ook uit balbezit maakte de fitte Noor indruk door veel te druk te zetten op de tegenstander.

Volgens El Mundo Deportivo stonden zijn ploeggenoten versteld van het loopvermogen van Ødegaard, die liefst 12.2 kilometer aflegde. Als klap op de vuurpijl maakte de twintigjarige linkspoot uit een counter die hij zelf opzette zijn eerste doelpunt in La Liga, met zijn eerste doelpoging in de competitie. Het bleek de winnende treffer.

In Spaanse media wordt Ødegaard gezien als een van de ontdekkingen van de eerste twee speelrondes. Real Madrid zou naar verluidt met Real Sociedad hebben afgesproken dat Ødegaard in principe twee jaar in Baskenland speelt, maar De Koninklijke kan hem in de zomer terughalen. Het is wel duidelijk dat wanneer Ødegaard in zijn element is, niet alleen Sociedad maar mogelijk ook de grootmacht uit Madrid nog veel plezier aan hem kan beleven.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.