Ontketende Ziyech leidt Marokko bij rentree naar ruime winst

Reacties

Hakim Ziyech heeft vrijdagavond laten zien waarom de Marokkaanse fans al maanden om zijn rentree riepen. De middenvelder nam Marokko bij de hand in het WK-kwalificatieduel met Mali: 6-0. Mimoun Mahi kende als invaller een droomdebuut.

Ontketende Ziyech leidt Marokko bij rentree naar ruime winst

Ziyech zat in oktober 2016 voor het laatst bij de selectie van Marokko. Een conflict met bondscoach Hervé Renard zorgde voor een lange afwezigheid, tot grote onvrede van de bond en de supporters. Uiteindelijk besloot Renard het gesprek aan te gaan met de Ajax-smaakmaker, wat op 22 augustus leidde tot de terugkeer van Ziyech bij de selectie.

Tegen Mali begon Ziyech direct in de basis bij Marokko, waar ook Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat startten. De Ajacied groeide uit tot de absolute uitblinker. Al in de negentiende minuut werd Ziyech neergehaald door Mohamed Oumar Konaté. De toegekende strafschop benutte hij zelf: 1-0.

De 2-0 volgde slechts acht minuten later. Ziyech speelde El Ahmadi met een steekpass knap vrij en ook de pass van de Feyenoord-aanvoerder mocht er zijn, net als de koele afronding van spits Khalid Boutaib. Al snel na rust leek Ziyech zijn tweede te maken met een prachtige vrije trap, maar doelman Oumar Sissoko voorkwam de 3-0.

Nadat Bakaye Dibassy bij Mali zijn tweede gele kaart pakte na een overtreding op Amrabat, was het wachten op de 3-0. Die viel uiteindelijk in de 61ste minuut. Ziyech maakte op wonderschone wijze zijn tweede van de avond. Na een combinatie met Amrabat kapte de aanvallende middenvelder zijn directe tegenstander uit om vervolgens vanuit een zeer moeilijke hoek binnen te schieten.

Zijn tweede goal leverde Ziyech een staande ovatie op van de Marokkaanse fans, maar de absolute uitblinker was nog niet klaar. Mohamed Konaté kreeg voor opzettelijk hands zijn tweede gele kaart en tegen negen man van Mali zette Aschraf Hakimi de 4-0 op het scorebord na een assist van, jawel, Ziyech.

Tien minuten voor tijd maakte Mahi zijn debuut als international. De spits van FC Groningen zag hoe een andere invaller, Faycal Fajr, met een schot via de onderkant van de lat de 5-0 maakte. Daarna was het tijd voor Mahi zelf, die de eindstand op 6-0 bepaalde na een assist van Boussoufa.

Marokko staat na drie wedstrijden eerste in Groep C met vijf punten na drie duels. Gabon kan zaterdag echter op gelijke hoogte komen bij winst op Ivoorkust. Wanneer Ivoorkust wint, is dat land de nieuwe koploper. De Ivorianen staat nu op vier punten na twee duels. Marokko neemt het dinsdag overigens wederom op tegen Mali, dat dan in eigen land voor een herkansing kan gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.