Ontketende Mbappé schrijft geschiedenis in feestwedstrijd PSG

Reacties

Kylian Mbappé heeft zich laten gelden in de feestwedstrijd van Paris Saint-Germain tegen AS Monaco. De spits, terug in het elftal na een vermeend conflict met trainer Thomas Tuchel, was tegen zijn oude club goed voor een hattrick.

Ontketende Mbappé schrijft geschiedenis in feestwedstrijd PSG
PSG
PSG
3 - 1
Monaco
Monaco

PSG wordt al weken geteisterd door een ware blessuregolf. Tegen AS Monaco, normaal een concurrent in de titelstrijd maar dit jaar vechtend tegen degradatie, keerden de nodige sterren terug. Mbappé mocht weer starten van Tuchel en op de bank zaten met Neymar, Gianluigi Buffon, Ángel Di María en Julian Draxler slechts vijf spelers, maar wel allemaal grote namen.

Voor Neymar was het de eerste keer sinds zijn blessure dat hij weer bij de wedstrijdselectie zat. Het werd echter niet de avond van de Braziliaanse superster, maar die van Mbappé. Uitgerekend tegen zijn oude liefde liet de Franse international, die Monaco 180 miljoen euro opleverde, zich van zijn beste kant zien. Na een kwartier maakte de spits de 1-0 na een razendsnelle counter. Na een goede pass van Dani Alves kwam zeven minuten voor rust de 2-0 van zijn voet.

In de tweede helft, met inmiddels Neymar binnen de lijnen, ging Mbappé rustig door met scoren. Uit een lage voorzet van Alves was het voor het wonderkind een koud kunstje om zijn dertigste competitiegoal van het seizoen binnen te lopen: 3-0. Mbappé is de jongste speler ooit met dertig goals in één Ligue 1-seizoen. Daarmee was het titelfeest van PSG, dat 's middags al kampioen werd omdat Lille punten verspeelde bij Toulouse (0-0), compleet. Het doelpunt van Aleksei Golovin (3-1) was er slechts één voor de statistieken.

Overigens speelde PSG, dat de laatste minuten met tien man speelde omdat Thilo Kehrer geblesseerd uitviel toen er al drie keer gewisseld was, in speciale shirts om stil te staan bij de verwoestende brand in de Notre-Dame eerder deze week. Ook de fans stonden met enkele sfeeracties stil bij het drama in de beroemde kathedraal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.