Ontketende Flemming fileert De Graafschap

Reacties

Met dank aan een ontketende Zian Flemming heeft PEC Zwolle overtuigend de achtste finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer John van 't Schip was een maatje te groot voor De Graafschap.

Ontketende Flemming fileert De Graafschap
De Graafschap
De Graafschap
2 - 5
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Flemming beleefde zijn prettigste avond als prof tot nu toe. De middenvelder speelde voor de tweede keer op rij als gelegenheidsspits en de kans lijkt groot dat hij nog wel even op die positie blijft staan. Met drie doelpunten in de eerste en één in de tweede helft nam de voormalig jeugdspeler van Ajax zijn ploeg namelijk bij de hand. Het zo moeilijk scorende PEC lijkt zijn ideale spits dan ook gevonden te hebben.

De Graafschap, waar met Stef Nijland, Furdjel Narsingh en Erik Bakker drie ex-spelers van PEC in de basis stonden, kwam bijzonder zwak voor de dag in eigen stadion. Dat strafte PEC in de dertiende minuut af. Denis Genreau gaf de voorzet, waarna de afronding van Flemming uiterst beheerst was: 0-1.

Tien minuten later liet Flemming zich wederom gelden. Met een schijnbeweging zette hij Bart Straalman en doelman Agil Etemadi op het verkeerde been, waarna het maken van de 0-2 een koud kunstje was. Na een waardeloze terugspeelbal lette Flemming het beste op en completeerde hij zijn hattrick.

De Graafschap zette daar voor rust geen enkel schot op doel tegenover, wat hen op een striemend fluitconcert kwam te staan na het rustsignaal. In de tweede helft werd het na een fraaie kopbal van Javier Vet nog wel 1-3, maar luttele minuten later was het aan de andere kant alweer raak. Mike van Duinen, door de nieuwe rol van Flemming spelend vanaf de vleugel, schoot raak na fraai voorbereidend werk van Younes Namli.

Toch kwam De Graafschap na rust een stuk beter voor de dag dan in het eerste bedrijf. Bakker zorgde tegen zijn oude club nog voor de 2-4, maar verder kwamen de Superboeren niet. Het werd zelfs nog erger. Flemming liet zien ook in de lucht zijn meerwaarde te hebben door de 2-5 tegen de touwen te kloppen. Met zijn vierde van de avond tekende hij tevens voor de eindstand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.