Onrust binnen rvc Feyenoord bereikt hoogtepunt: Van Drie stapt op

Reacties

Herman van Drie is maandag opgestapt als commissaris van Feyenoord. De laatste vertegenwoordiger van de 'Vrienden van Feyenoord' kan zich niet langer vinden in de koers die de rvc wil varen.

Onrust binnen rvc Feyenoord bereikt hoogtepunt: Van Drie stapt op
© Pro Shots

Daarmee zijn de Vrienden van Feyenoord niet meer vertegenwoordigd in de raad van commissarissen. De groep kapitaalkrachtige ondernemers redde de club een paar jaar geleden nog van de ondergang. Van Drie houdt zich op de vlakte over de precieze reden van zijn vertrek. 'Een verschil van inzicht over de te volgen koers binnen de rvc.'

Het is geen geheim dat de Vrienden van Feyenoord vraagtekens hebben bij de rol van Toon van Bodegom, president-commissaris bij Feyenoord. De rvc is er om de directie van de club te controleren, maar Van Bodegom heeft veel meer macht naar zich toegetrokken. Hij wil bijvoorbeeld ook dat Sjaak Troost terugkeert als commissaris, terwijl lang niet iedereen dat ziet zitten.

Troost ging afgelopen zomer als technisch directeur ad-interim aan de slag na het vertrek van Martin van Geel. Op dat moment verliet de oud-voetballer de rvc, maar nu staat de deur open voor een terugkeer. Dat zorgt echter voor scheve gezichten, omdat Troost dan zijn eigen werk als technisch directeur moet beoordelen. Voorheen was Troost nog één van de twee commissarissen die de Vrienden van Feyenoord vertegenwoordigde in het toezichthoudend orgaan.

Door het vertrek van Van Drie zijn Van Bodegom, Richard Bruens en Gérard Moussault de laatste drie overgebleven commissarissen bij de club. Het is nu de vraag wat de Vrienden van Feyenoord gaan doen met de afspraak dat zij altijd minstens twee commissarissen mogen benoemen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.