'Onrust bij Barça: spanning in kleedkamer loopt steeds verder op'

Reacties

Het is uitermate onrustig bij Barcelona, nu de regerend kampioen nog verder achterop is geraakt bij Real Madrid in de titelstrijd. Niet alleen worden beelden van Lionel Messi en assistent-trainer Eder Sarabia breed uitgemeten in de Spaanse media, ook zou er in de spelersgroep steeds meer onvrede bestaan over de werkwijze van trainer Quique Setién.

'Onrust bij Barça: spanning in kleedkamer loopt steeds verder op'
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
2 - 2
Barcelona
Barcelona

Volgens verschillende sportkranten ontstond er zaterdagavond na afloop van het gelijkspel bij Celta de Vigo een verhitte discussie in de kleedkamer tussen enkele spelers en Setién. De spelersgroep verweet hem naar verluidt enkele verkeerde tactische keuzes te hebben gemaakt en waren het niet eens met enkele wissels, vermoedelijk het inbrengen van Arthur en Antoine Griezmann.

De discussie staat volgens Spaanse media niet op zichzelf. De verstandhouding van Setién met de spelersgroep zou al langer niet best zijn. De uitspraken van de gefrustreerde Luis Suárez na het duel met Celta spraken wat dat betreft boekdelen. 'Dat is iets waarvoor de trainers zijn, om die situaties te analyseren', antwoordde Suárez op de vraag waarom Barça het zo moeilijk heeft in uitduels.

Het bestuur van Barcelona houdt vooralsnog het vertrouwen in Setién, zo is de lezing. Maar dat kan veranderen als de club dit seizoen met lege handen achterblijft. In dat geval zal het nog tot 2022 lopende contract van de trainer, tijdens het seizoen aangesteld als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde, weinig waard blijken. Dan zal de voormalig coach van Real Betis moeten plaatsmaken.

Xavi
In dat licht zijn de uitspraken die Xavi deze maandag deed opmerkelijk. De oud-speler werd na het vertrek van Valverde ook al in verband gebracht met een terugkeer in Camp Nou en wacht op het juiste moment om in te stappen. 'Waar ik het meest op hoop is om trainer van Barça te worden, om Barça weer te laten winnen. Daar bereiden we ons als technische staf al lange tijd op voor.'

Ook op het veld was het zaterdag in Estádio Balaídos onrustig. Op tv-beelden van Movistar was duidelijk te zien dat Messi assistent-trainer Sarabia opzichtig negeerde tijdens een drinkpauze. Later in de wedstrijd gebaarde Ivan Rakitic duidelijk dat hij niets moest hebben van de rechterhand van Setién, die eerder dit seizoen al in het nieuws kwam omdat de Barça-spelers zich stoorden aan zijn gedrag langs de zijlijn.

De conclusie is volgens Spaanse media dat Barcelona bezig is aan zijn moeilijkste periode tot nu toe onder Setién en dat de sfeer in de kleedkamer wel eens beter is geweest in Camp Nou. Na vier verliespunten in de laatste drie duels lijken alleen betere resultaten de situatie bij Barcelona nog te kunnen redden. Anders zou het zomaar kunnen dat de bom aan het einde van het seizoen weer barst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.