Onrust bij Barça-leiding door Suárez-deal: wat is nou het voordeel?

Reacties

Binnen het Barcelona-bestuur is er onrust over het aanstaande vertrek van Luis Suárez naar Atlético Madrid, zo melden verschillende bronnen in Spanje. De voorwaarden bij de deal zouden veel te ongunstig zijn voor de Catalanen.

Onrust bij Barça-leiding door Suárez-deal: wat is nou het voordeel?
© Pro Shots

Suárez kwam in 283 optredens in totaal tot 197 goals en was vorig seizoen ook nog behoorlijk op dreef ondanks blessureproblemen. In La Liga scoorde hij toen 21 keer. Het doet vermoeden dat er nog meer in het vat zit bij de 33-jarige Uruguayaan, die nu gratis naar Atlético vertrekt. Met de overstap is in eerste instantie geen transfersom gemoeid, maar Barcelona heeft volgens Cadena Ser wel bedongen dat de club iedere keer twee miljoen euro krijgt als Atlético zich kwalificeert voor de kwartfinale van de Champions League, zolang Suárez in Madrid onder contract staat. De spits gaat voor twee seizoenen tekenen.

Het akkoord met Atlético zorgt voor de nodige frustratie binnen de Barcelona-leiding. Verschillende bestuurders onder president Josep Bartomeu zouden zo kwaad zijn, dat ze hebben gedreigd op te stappen. Niet alleen zijn de financiële voorwaarden volgens de critici ongunstig, ook versterkt Barcelona op deze manier een directe concurrent. Het roept de vraag op: wat schiet Barcelona nou eigenlijk op met deze deal? Er wordt in eerste instantie alleen bezuinigd op salariskosten.

De onderhandelingspositie van Barcelona was sowieso niet sterk, want kort na de komst van Ronald Koeman als trainer werd al bekend dat er weinig tot geen perspectief voor Suárez meer was in Camp Nou. De aanvaller die zo'n goede band heeft met Lionel Messi en bovenal ook goed samenspeelde met de Argentijn heeft in Camp Nou nog een contract tot medio 2021.

De Spaanse kranten pakten woensdagochtend al uit met covers over het aanstaande vertrek van Suárez naar Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.