Onrust ADO houdt aan: statement United Vansen

Reacties

De onrust houdt aan in Den Haag. Daags na het vertrek van hoofdtrainer Fons Groenendijk komt grootaandeelhouder United Vansen met een statement over de gang van zaken. Daarin laat het weten dat niet zij, maar de toenmalige leiding deze zomer de geldkraan heeft dichtgedraaid.

Onrust ADO houdt aan: statement United Vansen
© Pro Shots

Het was een slechte transferzomer voor ADO, dat sterkhouder Abdenasser El Khayati naar Qatar SC zag vertrekken. Ondanks een riante transfervergoeding kwamen er nauwelijks versterkingen naar Den Haag. Groenendijk, die op maandag besloot zijn functie neer te leggen, liet meermaals vallen dat ADO opnieuw moest beginnen en dat er weinig ruimte was om te investeren. Woorden van gelijke strekking liet manager voetbalzaken Jeffrey van As optekenen.

Door meerdere betrokkenen werd gesuggereerd dat de United Vansen, de grootaandeelhouder, niet wilde investeren. Onzin, zo menen de Chinezen in een op dinsdagavond rondgestuurd persbericht. 'Waar wij graag hadden gezien dat het budget was verhoogd aan de inkomstenkant, was het de toenmalige ADO-directie die voorstelde het spelersbudget met 600 duizend euro terug te schroeven voor het begin van de transfermarkt', lezen we.

Investeringen
Destijds waren het Henrik-Jan Rinner (interim-directeur) en Ad Melkert (voorzitter RVC) die aan de knoppen zaten. Inmiddels is er een nieuwe directie gevormd met Mohammed Hamdi als nieuwe directeur. Hij heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan United Vansen en een meerjarenplan gepresenteerd.

De Chinezen waren onder de indruk en geven aan deze winter waar nodig wél te willen investeren in de spelersgroep. 'Het was de eerste keer in alle jaren als grootaandeelhouder dat het management van ADO Den Haag een dermate duidelijke en indrukwekkende presentatie heeft gegeven met betrekking tot de toekomst van de club', schrijven ze.

'Gezien de huidige positie van ADO Den Haag in de Eredivisie en de toekomstplannen die aan ons zijn gepresenteerd, hebben we besloten ADO een helpende hand te bieden en fondsen beschikbaar te stellen voor de aankomende transferperiode, mits dat noodzakelijk is. Het is aan de directie en de nieuwe hoofdtrainer om te bepalen welke investeringen noodzakelijk zijn.'

'Maurice Steijn gaat ongetwijfeld ook vanuit Den Haag gebeld worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.