Onomstreden Akinfeev stopt als international

Reacties

Igor Akinfeev heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De Russische keeper stond op het WK in eigen land voor het laatst onder de lat en wil nu de kans geven aan een nieuwe generatie.

Onomstreden Akinfeev stopt als international

Akinfeev (32) keepte al in 2004 zijn eerste wedstrijd voor het nationale elftal van Rusland, hij debuteerde in de verloren oefeninterland tegen Noorwegen (3-2). Sindsdien is de goalie van CSKA Moskou eerste keuze onder de lat. Akinfeev keepte 111 wedstrijden en maakte speelminuten op twee WK's (2014, 2018) en twee EK's (2008, 2016). Op het afgelopen WK strandde Akinfeev met zijn landgenoten in de kwartfinale, finalist Kroatië won na penalty's. In de achtste finale groeide Akinfeev nog uit tot de held van Rusland door twee Spaanse strafschoppen te pakken.

Met zijn 111 interlands is Akinfeev niet de recordinternational van Rusland. Die titel gaat naar Sergei Ignashevich (127). De verdediger kondigde na het WK ook al aan te stoppen, net als Yuri Zhirkov. Met het stoppen van Akinfeev valt er dus weer een speler van een generatie weg.

'Het was een enorme eer om aanvoerder te zijn van Rusland', laat Akinfeev weten in een statement. 'Na vijftien jaar voor mijn land gespeeld te hebben, is het tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie.'

Akinfeev gaat zich nu focussen op CSKA, waar hij nog tot medio 2022 onder contract staat. De Russische club staat momenteel vierde in de competitie en is tevens actief in de Champions League. Dinsdag staat het tweede groepsduel van dit seizoen op het programma, thuis tegen Real Madrid. De eerste groepswedstrijd tegen Viktoria Plzen eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Spelersprofiel

I. Akinfeev


I. Akinfeev
Geboortedatum:
8 april 1986
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Vidnoe
Nationaliteit
Rusland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
CSKA Moskou
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.