Onnavolgbare Lewandowski en Gnabry slaan Tottenham knock-out

Reacties

Bayern München heeft Tottenham Hotspur dieper het moeras ingeduwd. Aan de hand van uitblinkers Robert Lewandowski en Serge Gnabry maakten de Duitsers liefst zeven doelpunten in Londen. Laatstgenoemde nam liefst vier van de zeven goals voor zijn rekening.

Onnavolgbare Lewandowski en Gnabry slaan Tottenham knock-out
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 7
Bayern München
Bayern München

De titanenstrijd in Groep B ontvlamde al vroeg met twee doelpunten binnen het kwartier. Tottenham, waar Christian Eriksen weer op de bank begon, kwam op voorsprong via Heung-min Son, die een foute pass van Corentin Tolisso afstrafte. Tottenham kon deze opsteker goed gebruiken, de laatste weken draait het niet zo goed bij de formatie uit Londen.

In het League Cup-toernooi werd Tottenham uitgeschakeld door een vierdeklasser en afgelopen weekend werd er ternauwernood gewonnen van Southampton. De gelijkmaker van Bayern viel echter razendsnel. Joshua Kimmich schoot op prachtige wijze raak in de vijftiende minuut.

Bayern stootte door na de gelijkmaker, maar maakte pas na het rust echt het verschil in Engeland. Daarvoor was Lewandowski natuurlijk wel trefzeker. De makkelijk scorende spits schoot raak uit de draai voor alweer zijn dertiende doelpunt dit seizoen. Vlak voor tijd maakte hij ook zijn tweede van de avond, waardoor de Pool nu naast Ruud van Nistelrooy staat op de eeuwige topscorerslijst van de Champions League.

Speler Duels Goals Gemiddelde
Cristiano Ronaldo 164 127 0,77
Lionel Messi 136 112 0,82
Raúl 142 71 0,50
Karim Benzema 114 60 0,53
Ruud van Nistelrooy 73 56 0,77
Robert Lewandowski 82 56 0,68

Na rust nam Gnabry het stokje over van Lewandowski, door liefst vier keer te scoren. Bij de 1-3 kwam hij op snelheid naar binnen om vervolgens doeltreffend uit te halen, de 1-4 schoot hij via de binnenkant van de paal binnen. Door een benutte penalty van Harry Kane, Danny Rose werd op de voet geschopt door Kingsley Coman, bleef Tottenham nog een beetje in het spoor van de Duitsers.

In de slotfase werd de grote Gnabry-show echter voortgezet. Na een prachtige pass van achteruit door Thiago was de aanvaller van Bayern de defensie van Tottenham veel te vlug af en maakte hij de 2-5. Daarna scoorde Lewandowski dus, maar het slotakkoord was voor Gnabry. Hij werd met zijn 2-7 (!) de eerste speler sinds Cristiano Ronaldo in 2015 die viermaal scoorde in één Champions League-duel.

Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
3 - 1
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Met Tottenham en Bayern als tegenstanders in de groep, lijkt een duel tussen Rode Ster en Olympiakos vooral belangrijk in de strijd om plek drie, goed voor Europese overwintering. Bij de thuisclub stond de in Rotterdam geboren Rajiv van La Parra in de basis. De ex-speler van onder andere SC Heerenveen kende een ongelukkige eerste helft, uit een vrije trap die hij veroorzaakte viel de 0-1 voor Olympiakos. Rúben Semedo schoot raak bij de tweede paal, keeper Milan Borjan ging niet vrijuit.

In de tweede helft kwam het echter alsnog goed voor Rode Ster, dat pas in de slotfase afstand nam van Olympiakos. Milos Vulic was na een uur trefzeker, drie minuten voor tijd pakte de thuisclub de eerste voorsprong van de avond. Nemanja Milunovic kopte raak uit een corner, waarna Richmond Boakye voor de uitslag zorgde door eveneens raak te koppen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
24-5
+19
18
2
Tottenham Hotspur
6
3
1
2
18-14
+4
10
3
Olympiakos Piraeus
6
1
1
4
8-14
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
1
0
5
3-20
-17
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
'Tottenham Hotspur lijkt als een kaartenhuis in elkaar te storten'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.