Onmisbare Ronaldo ook in achtervolging op Atlético de grote man bij Real

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid zaterdagmiddag aan een nipte zege geholpen bij Eibar. De aanvaller kopte de pover spelende sterrenploeg in de slotfase naar een 1-2 overwinning.

De Koninklijke won dinsdag - mede dankzij een uitstekende Ronaldo - met 1-2 op bezoek bij Paris Saint-Germain, waardoor het zich na een eerdere 3-1 thuiszege plaatste voor de kwartfinale van de strijd om de Champions League. De focus van de Madrilenen zal ook op het kampioenenbal liggen, aangezien de nummer drie van de Primera División een straatlengte achter koploper Barcelona staat in de Spaanse competitie, maar de voorsprong op de vijfde plek riant is. De eerste vier plekken geven recht op een Champions League-ticket.

Waar tegen de Fransen Lucas Vázquez, Mateo Kovacic, Marco Asensio en Karim Benzema nog de voorkeur kregen van trainer Zinedine Zidane, mochten tegen Eibar Luka Modric, Toni Kroos, Isco en Gareth Bale hun opwachting maken.

Schitterende assist Modric
De povere openingsfase kende weinig noemenswaardige kansen, al was de thuisploeg iets sterker. De ban werd na iets meer dan een half uur spelen echter gebroken door Ronaldo. De Portugees rondde overtuigend af, maar het mooiste aan de treffer was de pass van Modric. De Kroatische middenvelder gaf een fraaie steekbal door de lucht, waarna de aanvaller de 0-1 kon maken. Ronaldo heeft nu in zijn laatste zeven wedstrijden minimaal eenmaal gescoord. Hiervoor was er nog wel slecht nieuws voor de bezoekers, want verdediger Raphaël Varane moest zich laten vervangen door Nacho.

Vijf minuten na rust was daar al het antwoord van de thuisploeg. Ivan Ramis zorgde uit een corner voor de gelijkmaker. De verdediger van Eibar stond helemaal vrij om de verdiende gelijkmaker te produceren met het hoofd: 1-1. Vervolgens probeerden Modric en Ronaldo het met een schot, maar beide Madrilenen troffen geen doel. Uiteindelijk zou Ronaldo in de slotfase de reddende engel voor Real blijken. Enkele minuten voor tijd kopte hij zijn tweede treffer van de middag en zijn achttiende van het seizoen binnen uit een voorzet van Dani Carvajal: 1-2.

Door de winstpartij komt Real op 57 punten uit 28 duels, vier minder dan stadgenoot Atlético en vier punten meer dan nummer vier Valencia. Beide ploegen hebben echter nog een duel te spelen deze speelronde. Eibar blijft op 39 punten uit 28 duels staan, vier punten minder dan nummer zes Girona. Deze plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op kwalificatievoetbal voor de Europa League.