Ongenaakbaar Juventus spaart Torino nog met vierklapper

Na een galavoorstelling in de stadsderby tegen Torino is Juventus ook na zes wedstrijden in de Serie A foutloos. De kampioen kwam zaterdag in eigen huis geen moment in de problemen tegen de tien van de stadsgenoot: 4-0. Omdat de score niet verder uitliep, blijft Napoli op doelsaldo koploper in de competitie.

De altijd beladen Derby della Mole was na een klein half uur geen wedstrijd meer. Niet alleen kwam favoriet Juventus vroeg op voorsprong, Torino schoot zichzelf in de voet met een vroege rode kaart. Daniele Baselli had al geel op zak en beging daarna een oliedomme overtreding op Miralem Pjanic. Zonder bij de bal te kunnen sprong Baselli lomp richting de Bosniër, wat hem binnen 25 minuten zijn tweede gele kaart opleverde.

De mooie sfeeractie van de Juventus-supporters voorafgaande aan de derby.

Daarvoor was de regerend landskampioen al op voorsprong gekomen. Blaise Matuidi voelde het juiste moment om druk te zetten aan en veroverde samen met Pjanic de bal. Paulo Dybala pikte op en vond op de rand van de zestien met een droge knal de rechterhoek. Nog voor rust werd het erger voor Torino. Juan Cuadrado behield op rechts het overzicht, vond Pjanic op de rand van de zestien en de middenvelder schoot knap raak in de linkerhoek.

Pure emotie bij Paulo Dybala, die Juventus zojuist op 1-0 heeft gezet.

Voor Juventus zijn de drie punten tegenwoordig niet genoeg in de Serie A. De Oude Dame heeft in Napoli een serieuze concurrent in de titelstrijd en de formatie uit Napels scoort aan de lopende band in Italië. Ook in het tweede bedrijf werkte Juventus daarom aan het doelsaldo. Alex Sandro was na een klein uur succesvol, hij kopte bij de eerste paal binnen na een corner.

De thuisploeg denderde door en Torino mocht goalie Salvatore Sirigu danken dat de score niet richting de dubbele cijfers ging. De Italiaan hield onder anderen Mario Mandzukic, Cuadrado en Pjanic van het scoren af in de tweede helft. Tien minuten voor tijd kreeg het heersende Juventus nog een kwaliteitsinjectie met de inbreng van Gonzalo Higuaín, die niet volledig fit was en gespaard werd voor de komende Europese wedstrijd tegen Olympiakos.

De komst van de man van negentig miljoen euro leverde nog één doelpunt op. Higuaín draaide kort weg in de zestien en leverde onbewust een assist. Dybala kwam namelijk gretig aan de bal en zette met een wippertje - zijn tiende competitiedoelpunt - de eindstand op het scorebord: 4-0. Ondanks de ruime zege blijft Napoli op doelsaldo koploper. De ploeg van Dries Mertens scoorde al 22 keer in de Serie A, tegenover de achttien goals van Juventus. Begin december treffen de topploegen elkaar in de competitie.

Bekijk hier de ranglijst van de Serie A.