Ongenaakbaar Duitsland maakt status van topfavoriet waar

Reacties

De Duitse vrouwen hebben maandagavond zonder enige moeite afgerekend met Zuid-Afrika. De nummer twee van de FIFA-ranking behoudt zo de perfecte score op het WK in Frankrijk.

Ongenaakbaar Duitsland maakt status van topfavoriet waar
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
0 - 4
Duitsland
Duitsland

De wedstrijd in Montpellier was eigenlijk geen moment spannend. Duitsland was duidelijk een maatje te groot voor de nummer 49 van de wereldranglijst en kwam al binnen een kwartier op voorsprong via Melanie Leupolz. Nog voor rust liepen de Duitsers verder uit naar 0-3. Eerst profiteerde Sara Däbritz van een inschattingsfout van doelman Andile Dlamini, even later kopte Alexandra Kopp tegendraads raak.

Een kwartier na rust maakte Lina Magull helemaal een einde aan alle spanning. Zij scoorde uit de rebound na een vrije trap: 0-4. Na die vierde goal deed Duitsland het wat rustiger aan en gooide Zuid-Afrika de schroom van zich af. De Zuid-Afrikaanse dames waren zelfs nog enkele malen dicht bij een treffer, maar dat was ze niet gegund. Zuid-Afrika verlaat het WK daardoor met nul punten uit drie duels.

Duitsland, samen met de Verenigde Staten de grote favoriet voor de eindzege in Frankrijk, heeft beduidend betere cijfers. Na de drie wedstrijden in de poulefase hebben de Duitse dames nog altijd geen tegendoelpunt gekregen.

China
China
0 - 0
Spanje
Spanje

In Le Havre was het ook niet echt bloedstollend. Spanje en China streden om de tweede plaats in Groep B, maar meer voor de prestige dan de noodzaak. Spanje had veel meer balbezit en leverde ook de meeste doelpogingen, maar wist het Chinese doel niet te vinden. China had weinig in de melk te brokkelen en zal vooral blij zijn met een punt. Op deze manier gaan beide landen sowieso door naar de volgende ronde.

Spanje eindigt de groep als nummer twee, China is derde. De Chinezen hebben vier punten verzameld en horen daardoor hoe dan ook tot de vier beste nummers drie. 

Vrouwen WK

Stand Groep B Vrouwen WK 2019 France

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
3
0
0
6-0
+6
9
2
Spanje
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
China
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Zuid-Afrika
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.