Ongelukkige België-fan belandt in ziekenhuis in plaats van stadion

Reacties
Ongelukkige België-fan belandt in ziekenhuis in plaats van stadion
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Stel je voor. Je reist helemaal naar het WK in Qatar voor een wedstrijd van België, om vervolgens niet in het stadion maar in het ziekenhuis te belanden. Het overkwam de Belgische tandarts Peter Wynants (66).

De tandarts en zijn vrouw hadden het plan om in Dubai te verblijven, waarvandaan ze naar de wedstrijden van de Rode Duivels zouden vliegen. Op het vliegveld in Dubai ging het alleen helemaal mis voor Wynants. 'Op weg naar de gates ben ik in de luchthaven gestruikeld. Ik ben op mijn linkerknie- en dij gevallen en voelde onmiddellijk dat het goed fout zat', zegt hij tegenover Het Nieuwsblad.

Vanuit de hulppost in het ziekenhuis moest de ongelukkige tandarts naar het ziekenhuis, waar de radiografie duidelijk maakte dat zijn heup was gebroken. 'We hadden voor vertrek een reisverzekering genomen bij Europe Assistance, maar volgens de dokters zou het te gevaarlijk zijn om zo te worden gerepatrieerd. Ik word hier geopereerd. Donderdag of vrijdag plaatsen ze een gedeeltelijke prothese. Ik heb alle vertrouwen in de artsen hier', zegt Wynants.

Gelukkig voor de tandarts kan de operatie gedeeltelijk onder narcose gebeuren. Als alles goed gaat, mag hij het ziekenhuis na een aantal dagen verlaten. Dat zal voor Wynants wel fijn zijn, want in het ziekenhuis zelf is geen enkele zender die het voetbal uitzendt. De pechvogel houdt in ieder geval moed. 'Ik hoop de volgende wedstrijden te kunnen bijwonen in een rolstoel, in het stadion wel te verstaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tandarts was trouwens niet de enige pechvogel van deze eerste WK-week. Ook de moeder van Davy Klaassen had pech. Ze kwam hard ten val op de trappen van het Al Thumana Stadion en kon zo Nederland - Senegal en de goal van haar zoon niet zien.

België won woensdag nipt van Canada. Komende zondag speelt de ploeg tegen Marokko en volgende week donderdag tegen Kroatië in Groep B. Deze twee landen speelden woensdag doelpuntloos gelijk tegen elkaar.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.