Ongelooflijke samenwerking bij Spurs: vier goals voor Son, vier assists van Kane

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag dankzij het superduo Heung-Min Son en Harry Kane met overtuigende cijfers gewonnen van Southampton. Son maakte in het St. Mary's Stadium liefst vier doelpunten en bij al deze goals was Kane de aangever. De spits scoorde zelf ook nog een keer.

Ongelooflijke samenwerking bij Spurs: vier goals voor Son, vier assists van Kane
© Pro Shots
Southampton
Southampton
2 - 5
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Zo bewezen Son en Kane elkaar opnieuw bijzonder goed te kunnen vinden. De twee werkten sinds augustus 2015, toen Son arriveerde bij Tottenham, al voor 24 Premier League-doelpunten succesvol samen. In die periode was er geen duo met betere cijfers. Son en Kane schreven op bezoek bij Southampton bovendien historie, want het gebeurde in de geschiedenis van de Premier League nog nooit eerder dat een speler in één wedstrijd vier assists aan een speler leverde.

De wedstrijd
Ook voor de Son-en-Kane-show viel er al voldoende te beleven in een bijzonder aantrekkelijk duel in Zuid-Engeland. In de eerste helft werden er al vijf goals gemaakt, waarvan er drie werden afgekeurd. Dit overkwam Kane als eerste. Hij leek de score met een fraaie halve omhaal te openen, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel voor aangever Son.

Na een geweldige redding van Hugo Lloris op een inzet van Che Adams ging er ook een streep door de openingstreffer van Danny Ings. De Southampton-spits kreeg de bal na ver uitkomen van Lloris op de hand voordat hij scoorde. Matt Doherty greep vervolgens net op tijd in bij een grote kans van Adams en Moussa Djenepo raakte de lat, voordat er maar weer eens een goal werd afgekeurd. Kane schoot raak, maar Lucas Moura stond buitenspel.

De eerste goal die wél gevierd kon worden viel na een ruim halfuur en was voor Southampton. Ings werd weggestuurd door Kyle Walker-Peters en schoot tussen twee tegenstanders in knap raak. Een fraaie treffer, maar niet voldoende voor een hoofdrol in deze wedstrijd. Son schoot nog voor rust de gelijkmaker binnen, op aangeven van Kane, en werd kort na de onderbreking weer weggestuurd door de captain. Ook nu had de Zuid-Koreaan het vizier weer op scherp staan.

© Pro Shots

Met ruim een uur op de klok maakten Son en Kane hun hattricks (aan doelpunten en assists) compleet. Kane wipte de bal over de vijandelijke defensie en bediende daarmee andermaal Son, die oog in oog met Southampton-keeper Alex McCarthy koel bleef in de afronding. Daarmee was het nog altijd niet gedaan. Nadat Kane ontsnapte aan buitenspel had hij een geweldige pass in huis voor de vierde goal van Son. En dus werd er geschiedenis geschreven door het superduo.

Kane pikte negen minuten voor tijd zelf ook nog een goaltje mee. Hier had Son niet veel mee te maken: Erik Lamela schoot op de paal, waarna Kane de rebound binnenwerkte. Zo werd het een bijzonder feestelijke middag voor Tottenham, waar aanwinsten Gareth Bale en Sergio Reguilón nog niet van de partij waren. Steven Bergwijn begon op de bank en kwam zeven minuten voor tijd in de ploeg voor Kane.

Kort na de entree van Bergwijn kwam Southampton nog tot scoren. Doherty maakte hands in zijn eigen strafschopgebied, waarna Ings vanaf elf meter voor het slotakkoord zorgde. Het was een goal voor de statistieken, want dit duel zal voor altijd worden herinnerd vanwege de ongelooflijke prestatie van Son en Kane.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Southampton
Meer over Southampton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.