'Ongelooflijke afmaker' Ogbeche kan zich geen eerdere hattrick herinneren

Willem II-trainer Erwin van de Looi was duidelijk in zijn commentaar na afloop van het duel met VVV-Venlo (3-3). 'Dit was met afstand onze slechtste wedstrijd van dit seizoen. Het enige positieve is dat we een punt overhouden.'

Vooral het beroerde begin stuitte Van de Looi tegen de borst. 'Dat vind ik echt onbegrijpelijk. Je wéét wat voor soort wedstrijd je speelt. Vorige week hadden we Sparta, nu VVV, de komende weken Heracles Almelo en NAC Breda. Dat zijn voor ons vier hartstikke belangrijke wedstrijden, dan kun je nooit zo beginnen.'

Van de Looi zag zijn ploeg na rust iets beter voor de dag komen, mede dankzij de inbreng van verse krachten Ismail Azzaoui, Jordy Croux en Daniel Crowley. 'De invallers brachten de juiste energie. Ik denk dat zij ook in de gaten hadden dat als er ooit eens een kans was om zich in de basis te knokken, dat dat vanavond was. Complimenten aan hen.'

Daarnaast had de Willem II-trainer lof voor twee basiskrachten. 'Ook complimenten aan Bartholomew Ogbeche. Hij is een ongelooflijke afmaker. Hoe hij is teruggekomen van zijn blessureleed is echt fenomenaal. Ik moet ook onze keeper (Mattijs Branderhorst, red.) noemen, hij hield ons op de been. Maar dan zijn we wel klaar met de complimenten voor vandaag.'

Branderhorst, die nieuweling Timon Wellenreuther sinds half oktober uit de basis heeft verdreven, erkende persoonlijk een lekker duel te hebben gespeeld. 'Ik pakte de ballen die ik moest pakken, misschien nog wel een paar meer. Tegen Sparta had ik vorige week ook al een goede redding. Voor het grote publiek ben je dan een goede keeper, als je ballen pakt. Maar ik krijg voor mijn gevoel nu net iets te veel ballen. Dat ziet er spectaculair uit, maar ik wil er juist naartoe dat ik het zó kan neerzetten dat we minder kansen tegen krijgen. Dán ben je in mijn ogen écht een goede keeper.'

Revanche
Ogbeche revancheerde zich met een hattrick voor zijn slechte eerste helft. 'Ik heb volgens mij geen kans gehad. Elke keer als ik de bal kreeg, had ik een verdediger in mijn rug. Dat is veel te makkelijk voor hen, dat heb ik in de rust ook gezegd. Wij hebben voorin meer snelheid dan zij achterin, dus moesten we proberen achter hun verdediging te komen. Dat ging in de tweede helft veel beter, daar ben ik blij mee.'

De aanvaller, die een maand geleden terugkeerde van een zware knieblessure, voelde dat er meer te halen was ondanks de achterstand. 'Na de 3-1 riep ik tegen mijn ploeggenoten dat we niets meer te verliezen hadden. Ik had namelijk echt het idee dat wij beter waren dan VVV. We hebben karakter getoond. Mijn laatste hattrick? Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder drie keer heb gescoord...'

Leemans
Clint Leemans baalde van het in zijn ogen onnodige puntenverlies voor VVV. 'Bij 2-0 en 3-1 moet het gespeeld zijn, dit mag niet. Wat wij vorige week in De Kuip hadden, hadden zij vandaag: het geloof dat er iets te halen viel', zei de VVV-middenvelder. 'We speelden zeventig minuten best goed, maar die laatste twintig moeten we goed nabespreken. Want die waren niet best. Tegen Vitesse, FC Groningen en Feyenoord scoorden wij zelf in de laatste minuut, nu krijgen we op die manier het deksel op onze neus. Heel vervelend.'