Ongeloof bij Twente na derby: 'We hebben ze zoekgespeeld'

Reacties

Er was lang uitgekeken naar de derby, maar na het duel met Heracles Almelo heerst er vooral teleurstelling bij FC Twente. Over het resultaat én de arbitrage.

Ongeloof bij Twente na derby: 'We hebben ze zoekgespeeld'

Peet Bijen erkende voor de camera van FOX Sports dat de 2-3 nederlaag in de derby hard is aangekomen. 'De eerste nederlaag is nooit fijn, zeker niet als het je buren zijn', zo stipte hij het einde van de ongeslagen status aan. 'Dat doet pijn, zeker voor de fans.'

Volgens de aanvoerder van de thuisploeg deed de uitslag ook zeker geen recht aan de verhoudingen op het veld. 'Ik vond ons de betere ploeg vandaag. Voor rust hebben we volledig gedomineerd, maar zij maken drie goals. Daar is alles wel mee gezegd, want verder hebben we ze zoekgespeeld.'

Twente-coach Gonzalo García sprak van een gekke wedstrijd. 'Het was ook een intens duel. Bij één lange bal staan we niet goed en dat foutje is duur voor ons', zo doelde hij op de 1-1. 'Daarna was het moeilijk om er doorheen te komen bij Heracles. Helaas hebben we uiteindelijk niet gekregen wat we verdienden, laten we het er maar op houden dat we ongelukkig waren', aldus de trainer, die in eerste instantie aangaf niet over de arbitrage te willen praten. Bij een tweede vraag volgde wel een antwoord. Of Twente niet een strafschop had moeten krijgen? 'Ja, een paar keer', zo besloot hij.

Door het verlies in de derby zag Twente ook de kans op de koppositie in rook opgaan. Bij een zege was de ploeg van García in ieder geval voor even lijstaanvoerder geweest.

FC Twente
FC Twente
2 - 3
Heracles Almelo
Heracles Almelo
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.