Ongeloof bij Portugal: Ronaldo en Santos spreken woede uit na besluit Makkelie

Reacties

Er gebeurde genoeg in de interland tussen Servië en Portugal, maar een moment in de slotfase en de rol van scheidsrechter Danny Makkelie daarin was het meest besproken. Bondscoach Fernando Santos van Portugal richt zijn pijlen niet op Makkelie, maar juist op het ontbreken van de technologie in deze belangrijke wedstrijden.

Ongeloof bij Portugal: Ronaldo en Santos spreken woede uit na besluit Makkelie
© Pro Shots
Servië
Servië
2 - 2
Portugal
Portugal

Het viel al op tijdens de eerste wedstrijden in de WK-kwalificatieperiode, scheidsrechters waren aangewezen op de eigen zintuigen en die van de assistenten. Er was geen VAR aanwezig en ook de doellijntechnologie kon de leidsman op het veld niet helpen. Zo was er bij Turkije – Nederland een twijfelachtig moment na een inzet van Matthijs de Ligt en zaterdagavond ging het na Servië – Portugal weer over een eventuele fout van de arbitrage.

Cristiano Ronaldo leek Portugal in de slotfase alsnog naar de winst te schieten in Servië, ware het niet dat verdediger Stefan Mitrovic de bal volgens Makkelie op tijd van de doellijn gleed. Het had er alle schijn van dat de bal de doellijn was gepasseerd, maar de Nederlandse scheidsrechter kende het doelpunt tot grote woede van Ronaldo niet toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Santos haalde na afloop van de wedstrijd verhaal bij Makkelie. De Portugese coach deed verslag van het gesprek op de persconferentie die volgde. 'De scheidsrechter verontschuldigde zich en daar heb ik veel respect voor. Dit lost het probleem alleen niet op. Het is ongekend dat er in een competitie als deze geen VAR of doellijntechnologie gebruikt wordt. Dit is al de tweede keer dat ik excuses krijg na een kwalificatiewedstrijd…'

Santos werd geconfronteerd met het gedrag van Ronaldo, die na de wedstrijd boos de kleedkamer opzocht en zijn aanvoerdersband op de grond gooide. 'Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar frustratie is normaal als je op deze manier de winnende maakt voor Portugal, maar de goal gaat niet door.'

Ronaldo zelf plaatste na de wedstrijd een bericht op zijn Instagram, waarin hij stelde dat het een eer is om aanvoerder van Portugal te zijn. 'Maar het is moeilijk om met zo'n situatie om te gaan, zeker als een heel land pijn wordt gedaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.