Ongeloof bij Barcelona over rode kaart: 'Dembélé noemde me erg slecht'

Hoewel Barcelona-trainer Ernesto Valverde terugkijkt op een geslaagd optreden van zijn ploeg tegen Sevilla (4-0), vond hij de twee late rode kaarten een smet op de avond.

Barcelona sloeg in de eerste helft tussen minuut 27 en 35 driemaal toe. 'Dit is zo'n belangrijke overwinning. We hadden dit echt nodig, zo vlak voor de interlandperiode', stelde middenvelder Arturo Vidal na afloop. 'We hebben veel kansen afgedwongen vanavond en die hebben we afgemaakt. Die efficiëntie moeten we vasthouden, dat is noodzakelijk dit seizoen.'

Vidal benoemt niet dat Sevilla voor de openingstreffer van Luis Suárez sterker dan Barcelona was en Luuk de Jong drie kansen liet liggen voor de bezoekers. 'In de eerste 25 minuten hebben ze ons gespaard, maar ze namen ook veel risico', erkende Valverde kort na afloop. 'Ze maakten er een wedstrijd van met veel pressing en ruimte voor ons.'

In de open wedstrijd deelde scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz liefst acht gele kaarten, waarvan vijf aan Barça, en twee rode kaarten uit. Debutant Ronald Araujo trok in de slotfase aan de noodrem bij Javier Hernández, de vervanger van De Jong, en kreeg direct rood. Ousmane Dembéle, de maker van de 3-0, ontving daarna ook direct rood voor zijn reactie op de beslissing van Lahoz en riskeert daarmee een schorsing voor El Clásico op 26 oktober.

Valverde betreurt het kaartenfestijn. 'Dit was een sportieve wedstrijd. Het is jammer dat Araujo tijdens zijn debuut eruit gestuurd werd. Waarom Dembélé eraf moest, is een mysterie. Het is lastig om tegen Démbélé te spreken in het Spaans. Ik heb hem nog niet gesproken, maar het zal geen lange zin zijn geweest.'

Uit het rapport dat Lahoz opstelde na afloop blijkt wat de Franse aanvaller hem heeft toegespeeld. 'Dembélé is weggestuurd om de volgende reden: hij wees naar mij, zei Je bent slecht, erg slecht en maakte daarbij dicht bij mij gebaren met zijn armen.'