Ongelofelijk VAR-moment: bankzitter Correa blijkt te hebben gescoord

De thuiswedstrijd van Atlético Madrid tegen Getafe heeft een wel heel bijzonder VAR-moment opgeleverd. Ángel Correa kon zijn goal pas vieren nadat hij gewisseld was.

Atlético Madrid
1 - 1
Getafe
Getafe

De Argentijnse aanvaller werd door Diego Simeone in de 61ste minuut naar de kant gehaald voor Yannick Carrasco. De stand was op dat moment nog 0-0. Terwijl Correa een jas aandeed en rustig op de bank plaatsnam, keek de VAR voor de zekerheid nog een moment van even daarvoor terug.

Een goal van Correa uit een rebound na een schot van Thomas Lemar was afgekeurd vanwege buitenspel. Dat leek het op eerste oog ook te zijn, hevige protesten van Atlético waren er niet eens. Des te groter was de verbazing toen het toch een doelpunt bleek te zijn. Spelers van de thuisploeg renden naar de bank om daar het doelpunt te vieren met de verraste Correa.

Atlético had aan het doelpunt van Correa niet genoeg. Door een handsbal van de ingevallen Saúl Ñíguez in zijn eigen strafschopgebied kreeg Getafe in de 83ste minuten een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Enes Ünal, voormalig goalgetter van NAC Breda en FC Twente, benutte die kans feilloos: 1-1.

Om een slotoffensief op gang te brengen, liet Simeone na die tegenslag Memphis Depay invallen. De van Barcelona overgekomen Oranje-international groeide bijna uit tot matchwinner. Getafe-doelman David Soria redde geweldig op een schot van Memphis dat hard op weg was naar de verre hoek. Een bevrijdend doelpunt kwam er niet meer voor Atlético, dat nu drie keer puntenverlies heeft geleden in vijf competitiewedstrijden na de jaarwisseling.