Ongekende wereldgoal Winks bij simpele zege Spurs, Bosz bijna in volgende EL-ronde

Een ongekende wereldgoal van Harry Winks was donderdagavond het hoogtepunt van de Europa League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ludogorets Razgrad, waar Elvis Manu de hele wedstrijd op de bank bleef.

Tottenham Hotspur
4 - 0
Ludogorets
Ludogorets

Wedstrijden tegen wereldsterren zoals Harry Kane en Gareth Bale zijn de wedstrijden waarvoor Manu leeft, zo vertelde hij deze week bij VI, maar de voormalig Feyenoorder moest in Londen op de bank beginnen. Daar zag hij hoe zijn ploeg, de koploper van Bulgarije, compleet kansloos was tegen de koploper van de Premier League.

Al bij rust had Carlos Vinícius met twee goals voor een comfortabele voorsprong gezorgd voor de ploeg van José Mourinho. De Braziliaan had daarmee de spotlights op zich gericht staan, maar daar kwam na rust verandering in. Het was Winks die van een meter of 45 de bal prachtig via de onderkant van de lat in het doel schoot.

Lucas Moura maakte er vervolgens ook nog 4-0 van, waarna Mourinho besloot een opvallende driedubbele wissel toe te passen. Hij gunde doelman Alfie Whiteman speelminuten en haalde Joe Hart zodoende naar de kant en ook Harvey White (19) en Dane Scarlett (16), de jongste debutant ooit in een Europese clubcompetitie, mochten nog even meedoen. Zij pakten met Spurs drie punten, waarmee Spurs nu net als Antwerp FC op negen punten in Groep J. LASK Linz, dat eerder op de donderdag met 0-2 verloor van de Belgen, volgt op zes punten. Ludogorets is uitgeschakeld.

AS Roma

AS Roma is door een 0-2 zege op CFR Cluj verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Europa League. De Roemeense thuisploeg hoopte vooraf het gat van drie punten met AS Roma juist te dichten, maar in de tweede helft maakte de Romeinse club het verschil. Jordan Veretout had bij beide goals van AS Roma een grote rol. Eerst zag hij een vrije trap in eigen goal worden gewerkt door Gabriel Debeljuh en vervolgens benutte Veretout een penalty. Rick Karsdorp bleef de hele wedstrijd op de bank.

Hapoel Be'er Sheva

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en Daley Sinkgraven heeft goede zaken gedaan in Groep C van de Europa League. Sinkgraven viel in de 81ste minuut in en toen was de wedstrijd al ruimschoots in het voordeel van de Duitsers bepaald. Het werd 4-1 voor de formatie van Bosz tegen Hapoel Beer Sheva. Er waren namens Leverkusen vier verschillende doelpuntenmakers: Patrick Schick, Leon Bailey, Kerem Demirbay en Lucas Alario.

In dezelfde groep won Slavia Praag met 1-3 op bezoek bij OGC Nice, waar Kasper Dolberg ontbrak. Dolberg en consorten kunnen de volgende ronde van de Europa League nagenoeg vergeten. Slavia Praag en Bayer Leverkusen staan nu namelijk op negen punten met nog twee wedstrijden te gaan. Nice en Hapoel Beer Sheva staan allebei op drie punten.