Ongekende weelde voor RKC: vier punten erbij in vijf dagen

PEC Zwolle heeft de overwinning in de inhaalwedstrijd tegen RKC Waalwijk woensdagavond uit handen gegeven. Op het moment dat de bezoekers de drie punten allang hadden moeten veiligstellen, bezorgde invaller Finn Stokkers de thuisploeg nog een punt.

RKC Waalwijk
1 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

RKC en PEC zouden eigenlijk al op zaterdag 3 oktober tegen elkaar spelen, maar toen werd het duel op de dag van de wedstrijd afgelast wegens een corona-uitbraak bij de thuisploeg. Beide teams moesten door de interlandperiode vervolgens twee weken wachten voordat ze weer in de Eredivisie in actie zouden komen. Voor RKC werd het lange wachten beloond met de eerste punten van het seizoen (0-1 zege bij Heracles Almelo), PEC was figurant hij het debuut van Mario Götze (3-0 verlies bij PSV).

Drie dagen later namen de Zwollenaren in Waalwijk weer het voortouw. Zo dwong Clint Leemans doelman Kostas Lamprou al snel tot zijn eerste redding met een knap schot. Halverwege de eerste helft zag Jesper Drost zijn inzet van de lijn worden gehaald na een prima actie van Immanuel Pherai en tien minuten voor rust raakte Leemans de buitenkant van de paal, nadat Reza Ghoochannejhad het overzicht had behouden. RKC zette daar alleen iets tegenover via een schot van Anass Tahiri.

Tien minuten na rust mocht RKC van geluk spreken dat met het elf man bleef staan. Juriën Gaari kreeg geel voor het afstoppen van Ghoochannejhad, terwijl de Iraanse spits een vrije doortocht leek te hebben. PEC liet zich er niet door van de wijs brengen en bleef zoeken naar de 0-1. Een knappe poging van Yuta Nakayama schampte de bovenkant van de lat, maar vijf minuten later was het wel raak. Eliano Reijnders strafte slordigheden in de RKC-defensie af met zijn eerste Eredivisie-goal.

Na de primeur voor Reijnders (19) hing de 0-2 van PEC in de lucht. Lamprou voorkwam die met een ultieme redding op de lijn, terwijl Bram van Polen de bal van dichtbij ook niet langs de Griekse sluitpost kreeg. Het kwam PEC vier minuten voor tijd duur te staan, toen Stokkers profiteerde van de vrijheid die hij kreeg en raak kopte. Daarmee pakte RKC vier punten in vijf dagen tijd en heeft het er nu drie meer dan vorig seizoen na vijf duels. Toen stond het pas na twaalf duels op vier punten.