Ongekende stunt in Eindhoven: wereldkampioen Götze naar PSV

Reacties

PSV heeft voor een ongekende stunt gezorgd. Wereldkampioen Mario Götze tekent voor twee seizoenen in Eindhoven.

Ongekende stunt in Eindhoven: wereldkampioen Götze naar PSV
© Pro Shots

Het contract van de 28-jarige Götze bij Borussia Dortmund liep eind juni af en de Duitser komt dan ook transfervrij over. Hertha BSC, AC Milan, Lazio, AS Roma en Atlético Madrid: er waren volop clubs waarmee Götze in verband werd gebracht, maar tot een nieuwe werkgever kwam het nog niet. 'De meeste geruchten waren complete onzin', verzekerde Götze onlangs nog in gesprek met BILD. Nu gaat de man die de winnende goal in de WK-finale van 2014 maakte dus aan de slag in Eindhoven.

Een vertrek uit Europa, bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten, zag Götze nog niet zitten. 'Ik heb grote doelen en wil heel graag de Champions League winnen. Dat motiveert me nog elke dag. Ik wil mijn carrière niet beëindigen zonder die titel een keer te hebben gewonnen. De Champions League is de koningsklasse, de coolste competitie die er is voor voetballers. De WK-zege was natuurlijk ongelooflijk, maar op clubniveau is er niets groter dan de Champions League', zei hij tegenover het Duitse medium. Met PSV gaat hij niet de Champions League in, maar wel de Europa League.

Götze, die 63 interlands voor Duitsland speelde, speelde tussen 2013 en 2016 voor Bayern München. Verder kwam hij zijn hele carrière uit voor Borussia Dortmund. Het is dus voor het eerst dat Götze zijn vaderland verlaat. In Duitsland won hij alles wat er te winnen viel. In totaal werd hij vijf keer kampioen, won hij vier keer de DFB-Pokal en pakte hij eenmaal de Super Cup. Onder Pep Guardiola pakte hij met Bayern ook de Europese Super Cup en het WK voor clubs.

'Een fitte Mario Götze is van wereldklasse en kan PSV dichter bij Ajax brengen'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

M. Götze


Geboortedatum:
3 juni 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Memmingen
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.