Ongekende droogte voor Manchester United: drie jaar op rij geen enkele prijs

Reacties

Manchester United stond dit seizoen in drie halve finales, maar slaagde er drie keer niet in om de eindstrijd te bereiken. Na de eliminatie van zondagavond in de Europa League eindigt de Engelse recordkampioen opnieuw een voetbaljaar zonder zilverwerk.

Ongekende droogte voor Manchester United: drie jaar op rij geen enkele prijs
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 1
Manchester United
Manchester United

De laatste prijs die United won was de Europa League. Drie jaar geleden was de ploeg van José Mourinho in de finale in Solna met 0-2 te sterk voor Ajax. Ole Gunnar Solskjaer hoopte het Europese kunstje van Mourinho in dit seizoen te kunnen herhalen, maar zondag ging het door een goal van Luuk de Jong mis tegen Sevilla. Eerder sneuvelde United in eigen land al in de halve finales van het League Cup- en FA Cup-toernooi.

Zodoende is er ook dit jaar weer geen trofee voor United. De lange prijzendroogte is vrij uniek: United zit voor het eerst in 31 jaar nu drie seizoenen op rij zonder zilverwerk. Eind jaren tachtig slaagde United er voor het laatst niet in om in drie opeenvolgende jaren de prijzenkast te vullen. Toen bleef het zelfs vier jaar verstokt van succes.

United eindigde het afgelopen seizoen in de Premier League als derde, waardoor het in het aankomende seizoen aan de Champions League mag gaan meedoen. De manschappen van Solskjaer gaan nu op een korte vakantie en beginnen binnen een paar weken alweer aan het nieuwe voetbaljaar in de Premier League. Op zaterdag 12 september gaat de bal weer rollen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.