Ongekend drama Willem II: FC Groningen slaat toe in knotsgekke tweede helft

Willem II heeft opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. De Tilburgers gingen diep in blessuretijd onderuit tegen FC Groningen nadat twee Tilburgse goals werden afgekeurd.

Willem II
Willem II
2 - 3
FC Groningen

Willem II viert in 2021 een 125-jarig jubileum, maar de Tilburgers moeten nog alle zeilen bijzetten om dat jubileum 'gewoon' in de Eredivisie te vieren. Willem II stond voorafgaand aan het duel met FC Groningen namelijk zeventiende. Dat FC Groningen donderdagavond op bezoek kwam, was gezien de statistieken fijn voor Willem II. De Tilburgers wonnen namelijk van geen tegenstander zo vaak als van FC Groningen (24 keer). Met één punt uit de laatste zes wedstrijden was een driepunter voor de ploeg van Adrie Koster ook meer dan welkom.

Toch moest Willem II ook tegen FC Groningen weer in de achtervolging. Mo El Hankouri, die in de eerste helft de geblesseerde Patrick Joosten had afgelost, maakte vijf minuten na rust namelijk de 0-1. Dat deed hij dus na een doelpuntloze eerste helft nadat diezelfde El Hankouri voor rust ook al dicht bij de 0-1 was. Toen stond Jorn Brondeel de openingstreffer in de weg met een stijlvolle redding.

Sergio Padt had voor rust ook een stijlvolle redding in petto op een schot van Kwasi Wriedt, maar net als Brondeel moest ook de doelman van FC Groningen capituleren in de tweede helft. Nadat een fraaie en rake volley van Jørgen Strand Larsen wegens buitenspel werd afgekeurd (zie foto), was het Ché Nunnely die de 1-1 maakte voor Willem II.

Knotsgek
Het was het startsein van een knotsgek laatste halfuur in Tilburg. Na 65 minuten dacht eerst Wriedt al de 2-1 binnen te knikken, maar na het bekijken van de beelden werd buitenspel geconstateerd. Bij Willem II baalden ze als een stekker, maar elf minuten voor tijd kwam de 2-1 er alsnog toen Wessel Dammers een voorzet van Leeroy Owusu in zijn eigen doel werkte. Het leek er daarmee sterk op dat Willem II wederom zou winnen van de favoriete Eredivisie-tegenstander, maar niets was minder waar. Ko Itakura maakte zes minuten voor tijd namelijk toch nog de 2-2.

Het spectaculaire slot van Willem II - FC Groningen kreeg nog een passend einde: Mats Köhlert dacht namelijk tóch nog de 3-2 voor de Tilburgers te maken, maar ook dit keer staken de vlag en de VAR een stokje voor het Tilburgse feestje. Tot overmaat van ramp was het in de derde minuut van de blessuretijd aan de andere kant nog wel raak. Uit een counter werd Alessio Da Cruz helemaal alleen op Brondeel afgestuurd. Hij hield het overzicht, legde de bal af op El Hankouri en die bepaalde met zijn tweede van de wedstrijd de eindstand op 3-2.