Onfortuinlijk Feyenoord loopt opnieuw averij op in strijd om tweede plek

Feyenoord heeft woensdagavond voor de vijfde keer op rij niet gewonnen in een uitwedstrijd. Tegen FC Groningen waren de beste kansen vooral in de tweede helft voor de Rotterdammers, maar de bal wilde er niet in. En dat kostte twee kostbare punten.

FC Groningen
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Voor Feyenoord was het na de bekeruitschakeling bij SC Heerenveen (4-3) en het gelijkspel bij FC Twente (2-2) zaak om voor het eerst sinds 10 januari (0-2 bij Sparta Rotterdam) een uitwedstrijd te winnen, om in de race te blijven voor de tweede plek. Met Groningen trof de ploeg van Dick Advocaat echter een geduchte tegenstander. De ploeg van Danny Buijs verloor dit seizoen op eigen veld alleen van PSV en Heracles Almelo en kon de achterstand op de Rotterdammers bij een zege verkleinen tot een punt.

Daar had Groningen, nog altijd zonder de nog altijd aan een rentree werkende Arjen Robben (zie video), in de eerste helft ook genoeg mogelijkheden voor. Nick Marsman bewees echter opnieuw een prima stand-in te zijn voor Justin Bijlow, die met knieklachten wederom ontbrak in de wedstrijdselectie. De keeper van Feyenoord had prima reddingen in huis op een schot van Tomás Suslov en een kopbal van Jørgen Strand Larsen, terwijl Gabriel Gudmundsson de bal van dichtbij ook niet langs hem kreeg.

Feyenoord overleefde de eerste helft zo zonder kleerscheuren, maar kon zelf ook het verschil niet maken. Nadat Orkun Kökçü (redding Sergio Padt) en Luís Sinisterra (tegen de paal) voor rust al gevaarlijk waren geweest, kregen de Rotterdammers in de tweede helft de overhand. Een kopbal van Sinisterra werd echter van de lijn gehaald en een lob van Bryan Linssen plofte op de lat. Een kwartier voor tijd stond Padt aan de grond genageld, maar wéér zag Sinisterra zijn inzet tegen de paal belanden.

Om de zege te forceren besloot Advocaat tien minuten voor tijd één van zijn drie spitsen van stal te halen. Het was echter niet Nicolai Jørgensen of Lucas Pratto, maar Robert Bozeník die in de ploeg kwam voor Linssen. Ook met de jonge Slowaak binnen de lijnen bleef de winnende treffer voor Feyenoord uit, waardoor het opnieuw punten morste in een uitwedstrijd en verzuimt de achterstand op AZ, komende zondag de tegenstander, en PSV, dat zondag Ajax ontvangt, te verkleinen. Groningen blijft op zijn beurt knap op de zesde plaats staan.