Onderzoek naar Mislintat ook in Duitsland groot nieuws

Reacties

Het onderzoek dat Ajax instelt naar zijn technisch directeur Sven Mislintat houdt de gemoederen niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, het land waar Mislintat vandaan komt, stevig bezig. Veel Duitse media hebben er inmiddels aandacht aan besteed.

Onderzoek naar Mislintat ook in Duitsland groot nieuws
© Pro Shots

'Er dreigen problemen voor Mislintat door de mogelijke belangenverstrengeling bij de transfer van de Kroatische international Borna Sosa naar Ajax', zo vat het gerenommeerde dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung samen wat dinsdag via de NOS naar buiten kwam. 'Mislintat kreeg in Amsterdam toch al kritiek vanwege het aankoopbeleid, er kwamen zo'n twaalf spelers voor honderd miljoen euro en de seizoenstart mislukte.'

Ook sporttijdschrift Kicker heeft het meegekregen. 'Na het slechte begin komt er nu nog een stevig verwijt tegen de technisch directeur bovenop', weet het blad, dat de regels van de Duitse voetbalbond heeft nagezocht. 'Het is niet statutair verboden dat er relaties zijn tussen clubmedewerkers en zaakwaarnemers, maar er moet wel aantoonbaar gemaakt worden dat er voor spelers noch clubs noch zaakwaarnemers belangenverstrengeling bestaat of kan bestaan.'

Op dit moment is er nog geen concreet gevaar voor Mislintat, weet Kicker. 'Voor Mislintat geldt momenteel dat er van zijn onschuld wordt uitgegaan, al wekt dit zacht gezegd geen gelukkige indruk. Rondom de Nederlandse topclub valt echter ook te horen dat er naar een weg gezocht wordt om Mislintat snel weer te lozen', eindigt het artikel onheilspellend voor de man die Diamantenauge wordt genoemd.

'Deze deal kan een staartje krijgen', waarschuwt Bild. 'Er wordt hem verweten dat hij niet transparant is geweest over de belangen van zijn bedrijf. Voor een NV als Ajax betekent dat een groot probleem. Uit intern onderzoek moet nu blijken hoe de deal precies is gelopen en wie eraan verdiend heeft. Na de slechte start van het seizoen komt deze onrust voor hem op een slecht moment.' Bild weet dat Mislintat meewerkt en dat AKA Global GmbH, het bedrijf dat een belang heeft in de firma van Mislintat, verder geen belangen had in de andere zomertransfers van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.