'Onderzoek naar matchfixing bij flinke zege PSG op Rode Ster'

Reacties

De Franse autoriteiten zijn na tips over matchfixing een onderzoek gestart naar de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Rode Ster Belgrado (6-1). Dat meldt L'Équipe in een exclusief verhaal.

'Onderzoek naar matchfixing bij flinke zege PSG op Rode Ster'

PSG won op 3 oktober in het eigen Parc des Princes kinderlijk eenvoudig van Rode Ster. Volgens bronnen van de Franse krant heeft een bestuurder van de Servische club geprobeerd om vijf miljoen euro in te zetten op een nederlaag van zijn ploeg met minstens vijf goals verschil.

De UEFA tipte de Franse autoriteiten over de kwestie en naar aanleiding daarvan wordt nu onderzoek gedaan naar manipulatie.

PSG kende tegen Rode Ster een probleemloze avond en had al snel een ruime marge in handen. Halverwege stond het al 4-0. Neymar was bij de 6-1 zege de grote uitblinker met drie goals. Rode Ster, waar Lorenzo Ebecilio onder contract staat, hield in zijn eerste groepswedstrijd Napoli nog knap op 0-0.

PSG heeft een paar uur na de publicatie van L'Équipe gereageerd met een statement. De topclub zegt van niets te weten en ook niet benaderd te zijn door de autoriteiten in kader van het onderzoek. Er wordt gedreigd met juridische stappen als het imago beschadigd wordt. Rode Ster heeft de beschuldigingen met soortgelijke woorden ontkend.

PSG
PSG
6 - 1
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.