Ondanks rode cijfers geen financiële zorgen voor SC Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen heeft over het seizoen 2016/17 een verlies van ruim anderhalf miljoen euro geleden. Desondanks is de financiële positie van de Friezen sterk.

Ondanks rode cijfers geen financiële zorgen voor SC Heerenveen

Heerenveen meldt in zijn jaarverslag dat dit verlies – een toename van ongeveer een miljoen euro ten opzichte van het seizoen ervoor – vooral valt toe te schrijven aan de afname in mediagelden. Ondanks het verlies bedraagt het eigen vermogen van de club nog altijd bijna twintig miljoen euro.

In de cijfers over het seizoen 2016/17 zijn de transfers van Jeremiah St. Juste, Sam Larsson (Feyenoord), Dennis Johnsen (Ajax) en Joost van Aken (Sheffield Wednesday) niet meegenomen. Deze inkomsten, in totaal meer dan twaalf miljoen euro, gaan pas mee in de jaarrekening over het huidige seizoen.

De prognose is derhalve dat Heerenveen volgend jaar zwarte cijfers zal schrijven. Daarin helpt ook de dit seizoen overeengekomen lastenverlaging voor de huur van het Abe Lenstra Stadion à een miljoen euro per jaar.

Uitdaging voor de club is om in de toekomst voor het schrijven van zwarte cijfers minder afhankelijk te worden van uitgaande transfers, helemaal omdat de mediagelden die de club ontvangt verder zullen dalen. Heerenveen is op de ranglijst over de afgelopen tien Eredivisie-seizoenen – op basis waarvan de tv-gelden verdeeld worden – de laatste jaren namelijk flink gezakt.

Lees in de VI Eindejaarsspecial een uitgebreid interview met SC Heerenveen-talenten Kik Pierie en Michal Vlap.

VI Eindejaarsspecial: de roots van Lozano en het verdriet om Nouri
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.