Ondanks kritiek géén nieuwe trainer voor Memphis bij Lyon

Reacties

Hoewel een groot deel van de fanatieke aanhang het tijd vond voor een nieuwe trainer, is Bruno Genesio ook volgend seizoen de coach van Olympique Lyon en de Nederlanders Kenny Tete en, mits hij geen transfer maakt, Memphis Depay.

Ondanks kritiek géén nieuwe trainer voor Memphis bij Lyon

Dat nieuws maakte voorzitter Jean-Michel Aulas donderdagavond bekend rondom de Champions League-finale voor vrouwen, die Lyon mede dankzij drie assists van invaller Shanice van de Sanden na verlenging met 4-1 won van VfL Wolfsburg. 'Het bestuur heeft er unaniem voor gekozen om langer door te gaan met Genesio.'

Waar de Lyon-voorzitter daarom repte van een week met drie geluksmomenten - de directe kwalificatie voor de Champions League (mede dankzij een hattrick van Memphis Depay), het CL-succes van de vrouwenploeg én het aanblijven van Genesio – zal een deel van de aanhang minder blij zijn.

De Franse coach, sinds december 2015 in dienst en nog in het bezit van een contract tot medio 2019, werd immers meerdere malen bekritiseerd. Zo rekenden de fans hem de deceptie in de achtste finale van de Europa League tegen CSKA Moskou aan. Uit had Lyon met 1-0 gewonnen, thuis ging het mis: 2-3.

En dus ging een finale in eigen huis aan de neus van de fanatieke aanhang voorbij. Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen OGC Nice (3-2), waarin Genesio met het behalen van een CL-ticket voldeed aan de doelstelling, was er daarom een groot spandoek te zien waarop stond dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk.

Genesio had een aandeel in de opleving van Memphis, die in zijn nieuwe vrije rol tot grote hoogte steeg. Nu de toekomst van de trainer duidelijk is, richt Aulas het vizier op de transfermarkt. De preses kondigde al aan een grote aankoop te willen doen en zal ongetwijfeld Memphis, maar bijvoorbeeld ook Nabil Fekir, willen behouden.

Een veelzeggend spandoek op Le Kop Virage Nord riep Genesio op te vertrekken: "Bruno, we waarderen je liefde voor l'OL, maar het wordt tijd de bladzijde om te slaan."

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.