'Onbestaanbaar dat er geen Nederlands voetbal is tijdens de feestdagen'

Reacties

Voetbal International opent iedere week het nieuwe nummer met de VI Visie. Deze week Iwan van Duren met een dringend advies over het vaderlandse voetbal.

'Onbestaanbaar dat er geen Nederlands voetbal is tijdens de feestdagen'

De heren directeuren stonden lekker op de skilatten. De spelers zaten onder de kerstboom. En u? Heeft u het vaderlandse voetbal ook zo gemist in de afgelopen weken? Heb je een keer tijd, gaan alle clubs op vakantie. De behoefte aan voetbal was enorm tijdens en na de feestdagen. De belangstelling was met één blik op ons eigen dashboard te vangen. Geloof het of niet, maar bij ons in Utrecht was het drukker dan ooit. De winterspecial vloog uit de schappen. De rook kwam bijna uit de servers door een enorme stijging: honderden nieuwe abonnees melden zich nog even snel aan bij VI PRO. En hoewel VI november met een special tot Engeland-maand had uitgeroepen, verkochten de specials nog beter in december.

Het geld moet rollen tijdens de vakanties. Mensen hebben tijd en geld om dubbeldikke nummers te kopen en smachten naar amusement. Bij de traditionele nieuwjaarswedstrijd van HFC tegen de oud-internationals werd er door de duizenden belangstellenden vooral gesproken over Manchester City-Liverpool. Een wedstrijd uit Engeland. Want daar werd wél gewoon gevoetbald. Het is eigenlijk onbestaanbaar dat de grootste amusementsindustrie van Nederland de poorten dichtgooit als heel het land vrij heeft en geld uitgeeft. Bij alle pretparken, bioscopen, restaurants zijn alle verloven ingetrokken en ook wij bij VI werken met alle plezier door. De klant is koning. Overal in Nederland. Nu gingen de meeste clubs een weekje naar Spanje of Turkije om daar een paar vriendschappelijke potjes te spelen. Wij keken voetbaldocumentaires op Netflix of wedstrijden uit Spanje en Engeland. Niet geheel toevallig twee van de populairste competities ter wereld.

Ons vaderlandse voetbal kunnen we zo langzamerhand gaan scharen onder de noemer niet-veranderagenda. Nu we het toch over agenda’s hebben: de competitie begint volgend seizoen op 4 augustus. Precies als half Nederland over de grens trekt. Dan weet u dat vast als u uw seizoenkaart koopt. Wij van VI blijven met verbazing achter. Een run op onze bladen en digitale nummers, en een explosieve stijging van het aantal bezoekers online. En dat zonder competitie. Het is niet de eerste en zal helaas niet de laatste keer zijn. Maar van onze zijde een dringend advies gewoon lekker te voetballen als de behoefte daaraan het grootst is.

Wat vinden jullie? Moet de KNVB overstag gaan en competitieduels plannen tijdens de feestdagen? Laat het weten in de reacties.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.