Onbegrijpelijke strafschop berooft Seedorf van stunt tegen Atlético

Clarence Seedorf heeft ook zijn achtste duel als trainer van Deportivo La Coruña niet in winst omgezet. Een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter voorkwam een stunt op bezoek bij Atlético Madrid: 1-0.

Atlético begon niet met de sterkste elf tegen Depor. Sterspeler Antoine Griezmann was geschorst, Filipe Luis en Juanfran waren geblesseerd en Diego Costa kreeg rust. Het betekende het debuut voor rechtsback Carlos Isaac (19). Deportivo zag kansen tegen de enigszins gehavende Madrilenen en kreeg kansen op de openingstreffer.

Zo ging Lucas Pérez in de twintigste minuut helemaal alleen op de keeper af, maar Jan Oblak toonde zich andermaal een uitstekende doelman. De ploeg van Seedorf bleef aanzetten, maar kreeg een kwartier later een enorme domper te verwerken. Saúl Ñíguez liet zich opzichtig vallen toen hij niet meer bij de bal kon uit een vrije trap, maar arbiter Daniel Trujillo trapte in het toneelstukje en legde de bal op de stip. Pedro Mosquera zou Saúl geduwd hebben, maar daar was geen sprake van.

De woede bij Deportivo was groot, het kwam Pérez zelfs nog op een gele kaart te staan, maar daar had Kevin Gameiro geen boodschap aan. De Fransman schoot de penalty overtuigend in de bovenhoek: 1-0. De bezoekers lieten zich niet ontmoedigen en gingen dapper op zoek naar de gelijkmaker. Adrián López was er in de tweede helft nog het dichtst bij, maar Diego Godín haalde zijn inzet van de doellijn.

Atlético kreeg dit seizoen in vijftien thuisduels in La Liga pas vier tegentreffers en hield de deur ook tegen Deportivo op slot. De Madrilenen bezorgden de jarige Seedorf daardoor de vijfde nederlaag in acht duels als trainer van Deportivo. Door die verliespartij is de achterstand op de veilige zeventiende plaats met nog acht duels te gaan acht punten.

De club vestigde in Wanda Metropolitano tevens een negatief clubrecord. Depor is nu vijftien wedstrijden zonder overwinning in La Liga, dat gebeurde de club in de 112-jarige historie nog niet eerder op het hoogste niveau. Op 9 december werd er voor het laatst gewonnen (1-0 tegen Leganés).