Onana wil deze zomer nog altijd de stap naar de Europese top zetten

Reacties

Andre Onana heeft nog altijd zijn zinnen gezet op een transfer, maar tot concrete aanbiedingen voor de doelman van Ajax kwam het nog niet.

Onana wil deze zomer nog altijd de stap naar de Europese top zetten
© Pro Shots

Met een tien meter lang spandoek op trainingscomplex De Toekomst maakte de fanatieke aanhang van Ajax afgelopen maandag duidelijk hoe de supporters over Andre Onana denken. Onana, please one more year, was de tekst op het canvas. Hoewel de doelman uit Kameroen met zijn eigen beeltenis en die tekst op de foto ging, wil hij deze zomer nog altijd de stap naar de Europese top zetten. Navraag bij zijn zaakwaarnemer Albert Botines leert echter dat het op dit moment nog rustig is op de markt. Eerder meldde de agent van Onana dat Barcelona zich bij hem had gemeld, terwijl ook Chelsea, Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur interesse toonden. Volgens Botines is het stilte voor de storm waarvan Onana vurig hoopt dat die snel losbarst. Ajax wil tussen dertig en veertig miljoen euro voor de 24-jarige Kameroener.

Dat Onana Ajax verlaat, is nog helemaal niet zeker. De Kat van Kameroen wil na vier seizoenen, waarin hij zich ontwikkelde tot wereldkeeper, niets liever dan een droomtransfer maken. Dat wilde hij eigenlijk al voor het afgelopen seizoen, maar de goalie besloot mede na een goed gesprek met voormalig topdoelman en algemeen directeur Edwin van der Sar er toch nog een jaar aan vast te plakken. Ajax zou zich in ruil daarvoor soepel opstellen indien clubs zich nu voor Onana melden. Maar Overmars heeft in een gesprek met de keeper al wel duidelijk gemaakt dat dit niet betekent dat hij door de coronacrisis voor een veel lager transferbedrag weg mag.

Eerder deze week verzekerde Ajax zich van de diensten van Maarten Stekelenburg (37), die na negen jaar terugkeert bij de Amsterdammers. De 58-voudig Oranje-international zal aan de slag gaan als tweede doelman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.